"Döbbent csend... és a sok miért" - Teljesen összetört, színésztársa nem tudja feldolgozni a Budapesti Operettszínház sztárjának váratlan halálát

A búcsú mindig nehéz, különösen, ha örökre köszönünk el valakitől, és tudjuk, soha többé nem látjuk már egymást. Fischl Mónika szíve megszakadt, amikor megtudta, hogy a kollégája és barátja, Vadász Zsolt váratlanul elhunyt, miután húsevő baktérium támadta meg a szervezetét. Az Operett sztárja szívfacsaró sorokkal köszönt el tőle.

Múlt hét pénteken érkezett a hír, hogy a Budapesti Operettszínház 51 éves sztárja, Vadász Zsolt tragikus hirtelenséggel elhunyt. A Blikk információi szerint egy húsevő baktérium okozta fertőzés végzett vele, ami olyan gyorsan terjedt a szervezetében, hogy a színész néhány nap alatt belehalt. A család és a barátok még mindig keresik a válaszokat, és nem tudják felfogni, hogy mi történt pontosan.

Egy közeli ismerős szerint Vadász Zsolt két héttel a tragédia előtt még a színpadon állt, majd hirtelen rosszul lett otthonában. Mentővel szállították kórházba, ahol kiderült, hogy egy megmagyarázhatatlan módon, ismeretlen eredetű húsevő baktérium támadta meg. Sajnos, hamar lélegeztetőgépre került, és a szervei leálltak, míg végül már sem ő, sem az orvosok nem tudtak tovább harcolni. A gyászoló közeli ismerős szerint Zsolt nagymamája, édesanyja és színésznő felesége, Lukács Anita is összeomlott a gyásztól.

Peller Károly és Kerényi Miklós Gábor szintén mélyen megrendültek a hírtől, és nehezen tudnak túllépni a veszteségen. Fischl Mónika, aki közel 30 éven át dolgozott együtt Vadász Zsolttal, szintén megrendült, és egy közösségi oldalon tett közzé egy megható búcsúbejegyzést. Ebben kifejezte, hogy mennyire hálás Zsoltnak a közös évekért, és hogy mennyire hiányozni fog. Fischl szerint Zsolt egy "Fényhozó" volt, akinek társaságában jobbnak tűnt az élet, és most csak a feldolgozhatatlan csend maradt, és a sok miért.

A Budapesti Operettszínház közössége nemrégiben egy másik jeles eseményen is részt vett, amelyen megemlékeztek Vadász Zsoltról. Szeredy Krisztina, aki baleset miatt két hét csúszással ünnepelte 45. születésnapját, színpadi partnerének, Leblanc Győző operaénekes nagytétényi házának kertjében rendezett medencés partin fogadta a vendégeket. Az ünnepségen megjelentek a művészvilág jeles képviselői, és a vacsora után Virágh József szívszorító szavakkal emlékezett meg Vadász Zsoltról, mint egy csodálatos hangú, igen tehetséges énekesről és jó kollégáról, akit mindenki szeretett.

Az ünnepelt, Szeredy Krisztina és a házigazda, Leblanc Győző minden érkezőnek egyből mikrofont nyomtak a kezébe, hogy egy kis produkcióval köszöntsék a szülinapost. Az est folyamán felcsendültek a legismertebb operettslágerek, nóták és táncdalok, megalapozva az est hangulatát. Krisztina könnyeivel küszködve mondta, hogy élete egyik legszebb napja ez, és köszönetet mondott minden jelenlévőnek, különösen Győzőnek, aki lehetővé tette, hogy ebben a csodálatos környezetben ünnepelhessen.