A „Hawk Tuah” lány: Az internet új szenzációja

Egy váratlan válasz egy utcai interjúban hozta meg a világhírt egy fiatal nőnek, aki a „hawk tuah” kifejezéssel vált internetes szenzációvá. A TikTokon és más közösségi oldalakon terjedő mémek középpontjában álló Hailey Welch már ki is használta hirtelen jött népszerűségét, és saját termékeket dobott piacra.

Az elmúlt napokban a közösségi média Hailey Welch egyik interjújának köszönhetően kapott lángra, amelyben a fiatal nő egy merész és szexuális felhangú választ adott egy pikáns kérdésre. Az interjú során felvetett kérdés az volt, hogy "mi az az egy mozdulat az ágyban, amitől a férfiak mindig megőrülnek?", mire Welch déli akcentussal azt válaszolta, hogy meg kell adni nekik azt a "hawk tuah-t" és rá kell köpnöd arra "a cuccra".

A "hawk tuah" kifejezés gyorsan elterjedt a közösségi médiában, és Hailey-t "Hawk Tuah Girl"-ként kezdték el emlegetni. A népszerűségét kihasználva Welch saját termékeket dobott piacra, köztük egy sapkát, amelyen a "Hawk Tuah '24" felirat olvasható, mintha csak egy politikai kampányról lenne szó. A Fathead Threads ruházati vállalat bejelentése szerint Welch részesedést kap az eladásokból származó nyereségből.

A hirtelen jött hírnév azonban álhírek terjedéséhez is vezetett. A Tippah County Tribune nevű szatirikus közösségi-média oldal például azt állította, hogy Welch elvesztette óvodapedagógusi állását az "Epstein Day School"-ban, mert a gyerekek elkezdtek leköpni egymást, utánozva azt, amit "Miss Hailey" mondott a YouTube-on. A The Cut szerint azonban nem ismert Welch valódi foglalkozása, bár több rajongói oldal pultosként azonosítja.

A Hawk Tuah mém a közösségi média platformokon óriási visszhangot kapott, és még olyan hírességek is csatlakoztak a mókához, mint a WWE pankrátora, Liv Morgan. A világ leghallgatottabb podcastjének számító The Joe Rogan Experience egyik epizódjában Joe Rogan is elismerését fejezte ki Welch gyors gondolkodásáért és vállalkozói érzékéért. Rogan szerint Welch ügyesen használta ki a humoros pillanatot, és kíváncsi volt, mennyi pénzt keres ebből a hirtelen jött népszerűségből.