Leteszteltük a párizsi luxuséletet: Mit nem szabad kihagyni az olimpia alatt?

A francia főváros a világ egyik luxusepicentruma, és bár több év is kevés lenne mindent kipróbálni, amit kínál, összeállítottunk egy shortlistet azoknak, akik az olimpia alatt szeretnének különleges élményeket szerezni.

A párizsi luxusopciókról szóló cikkek írása lehetetlen vállalkozás, de az Andrássy úti butikban is kapható Louis Vuitton útikönyvsorozat Párizsról szóló kötetét mindenképpen ajánljuk. A divatházak által fenntartott kávézók, mint a YSL Café vagy a Café Kitsuné, és az Avenue Montaigne-en lévő Dior áruház étterme és a La Galerie Dior márkamúzeum bisztrója kihagyhatatlanok az Instagram posztolóknak. Az LVMH luxusáruháza, a Samaritaine, a Le Bon Marché luxusáruház és a Galeries Lafayette világhírű kupolája is kötelező látnivalók.

Érdemes megcsodálni az Arany Háromszög utcáit, a Rue de Faubourg St. Honorét, a Vendôme teret, Alain Ducasse éttermeit és a Shangri-la hotel párizsi egységét, ahol a Michelin-csillagos Shang Palace található. A következőkben azonban csak olyan helyeket sorolunk fel, amelyeket magunk is kipróbáltunk.

Le Comptoir, Ritz

François Perret, a világ legjobb cukrászséfje, a Ritz cukrászatáért felel, és a szálloda utcafronti cukrászdájában és szendvicsezőjében kaphatóak az ő híres madeleine-jei.

Too Hotel – MGallery

A Jean Nouvel által tervezett és Philippe Starck által belsőépítészett Too Hotel, bár csak négycsillagos és egy külsőbb kerületben található, mégis Párizs egyik legmenőbb hotelje.

La Chambre Bleue, Maison Delano

Dani García sztárséf La Chambre Bleue nevű éttermében Picasso festményei által inspirált koktélokat és a világ legjobb osztrigáit kóstolhatjuk meg.

Hotel de Montesquieu

A Montesquieu Perzsa levelei által ihletett Hotel de Montesquieu-ban ázsiai miliő uralkodik, és a keleties stílusban berendezett szobák különleges élményt nyújtanak.

David Toutain

A két Michelin-csillagos David Toutain étterem a fenntarthatósági törekvésekért kapott zöld csillagot/lóherét is, és a természetes tartósításra fókuszáló konyhája egyedülálló Párizsban.

Nolinski

Az Evok Collection által üzemeltetett Nolinski hotel minden helyiségében lenyűgöző a kialakítás, és a spa is különleges élményt nyújt.

Le 39 V

Frédéric Vardon séf Le 39 V éttermében a japán wabi-sabi stílus és a francia gasztronómia találkozik, és az étterem a fine dining és a fine bistro között helyezkedik el.

Grand Boulevards Experimental

Az Experimental Group által üzemeltetett Grand Boulevards Experimental hotelben a vintage hangulatú szobák és a tetőterasz különleges élményt nyújtanak.

L'Atelier Maître Albert

Guy Savoy rôtisserie-jében, a L'Atelier Maître Albert-ben a grillcsirke és a roston sült kacsamell kihagyhatatlan.

Boutique Yam'Tcha

A Boutique Yam'Tcha helyen kínai teát és kínai-francia fúziós gőzgombócokat fogyaszthatunk megfizethető áron.

A szerző luxusszakértő, az Inda Press gondozásában megjelent Stílusgourmand című könyv szerzője.

(Borítókép: A Caffé Stern Philippe Starck által tervezett enteriőrje. Fotó: Caffé Stern)