Emma Roberts a nepo babyk egyenlőtlen bánásmódjáról beszélt

Emma Roberts szerint a nepo babyk, azaz azok, akik híres családból származnak, nem egyenlő bánásmódban részesülnek a szórakoztatóiparban, különösen a nők és férfiak közötti különbségeket emelte ki.

A színésznő egy podcastműsorban fejtette ki véleményét a nepo baby jelenségről, hangsúlyozva, hogy a fiatal nőkre gyakrabban aggatják ezt a címkét, mint a férfiakra. Emma Roberts, akinek apja Eric Roberts, nagynénje pedig Julia Roberts, gyakran találkozik ezzel a megbélyegzéssel. Úgy véli, hogy a híres családban való felnövekedés előnyökkel jár ugyan, de a nőkre nehezedő nyomás sokkal nagyobb.

Roberts humorosan vetette fel a kérdést, hogy miért nem kapja meg ugyanezt a kritikát George Clooney, akinek nagynénje, Rosemary Clooney szintén ikonikus alak volt a szórakoztatóiparban. Úgy érzi, a fiatal lányokat jobban sújtja ez a jelenség, és ritkán hall arról, hogy híres színészek fiainak karrierjét bírálják.

A színésznő szerint nem kellene senkit sem megszólni azért, mert követni akarja az álmait, és az emberek szeretik azokat a történeteket, amikor valaki hirtelen sikeres lesz. Ha valaki nem a semmiből tör be Hollywoodba, gyakran kapja meg a "Ja, persze az apád intézte" típusú megjegyzéseket.

Roberts arról is beszélt, hogy a hírességek gyerekeit kritizálók gyakran nem látják a teljes képet, és csak a sikereket veszik észre, nem pedig az elutasításokat, amelyeken keresztülmentek.

Végezetül Emma Roberts elismerte, hogy kapott segítséget karrierje során, de hozzátette, hogy a hollywoodi kapcsolatok ugyanolyan könnyen árthatnak, mint amennyire segíthetnek, és többet kell bizonyítaniuk maguknak. Ha valakinek rossz tapasztalatai vannak a családtagjaikkal, akkor esélyt sem kapnak tőlük. Roberts azt is megosztotta, hogy bár ő is kapott segítséget, de a színészet iránti vágyát sokáig visszatartotta az a tapasztalat, hogy gyerekként közelről látta nagynénje, Julia Roberts hírnevével való megküzdését.

Ezzel szemben Gryllus Dorka, aki húsz éve szerepel nemzetközi filmekben, nemrégiben A hegyi doktor című sorozatban is szerepet kapott, amely Magyarországon a TV2-n is nagy sikerrel fut. Gryllus Dorka tapasztalatai szerint a sorozat és annak főszereplője, Hans Sigl, akkora rajongótáborral rendelkezik Magyarországon, hogy turistacsoportok látogatnak ki a forgatási helyszínre, Ellmauba. A magyar színésznő szerint Sigl népszerűsége olyan, mint George Clooney-é hazánkban, és a rajongók minden nap várnak a stúdió kordonjainál, hogy egy pillantást vethessenek rá.

Gryllus Dorka elmondása szerint a sorozat sikere a pozitív üzenetében rejlik, amely egy stabil karaktert mutat be egy szép helyen, aki megoldást kínál a nehéz világban. A színésznő, aki a sorozatban Sönke Möhringen férjét alakítja, aki a Becstelen brigantik című filmből is ismert, még nem tudja, mikor kerül adásba az a rész, amelyben szerepel.