A Sárkányok háza ikrei az Indexnek: Már a forgatás előtt tudtuk, mi lesz a sorsunk

Június 17-én tért vissza a Maxon a Sárkányok háza a második évadával, és a Trónok harca eseményei előtt játszódó történetben a Targaryen-család belső viszályai kerülnek előtérbe. A sorozatban két Cargyll-házból származó lovag, Erryk és Arryk, bár ikrek, mégsem tudnak egyetérteni, és ellentétes oldalakon találják magukat a Targaryenek háborújában.

Az Indexnek adott interjúban Elliott és Luke Tittensor, a sorozatban az ikreket alakító testvérpár, beszámoltak a karaktereik sorsáról, a sorozattól való távozásuk érzéseiről, valamint a nagy párbajuk forgatásának részleteiről.

Elliott Tittensor elmondta, hogy már a forgatás előtt tisztában voltak karaktereik, Erryk és Arryk tragikus végkimenetelével. A hangoskönyvek meghallgatásával készültek fel, hogy a lehető legjobban megértsék Westeros korabeli viszonyait. A sorozat készítőinek döntése volt, hogy mikor jön el az ideje az ikrek párharcának, amely a második évad elejére esett.

A testvérpár szerencsésnek érzi magát, hogy részt vehettek a produkcióban, és bár a karaktereik története megrendítő véget ért, gyönyörű lezárásként tekintenek rá. Elliott Tittensor szerint a sorozattól való távozásukat pozitívan kell megközelíteni, hiszen a tapasztalatok felülírják a szomorúságot, és örömmel emlékeznek vissza a forgatásra.

Luke Tittensor beszámolt arról, hogy több mint harminc órán át gyakorolták a párbajt, és a kaszkadőrcsapatnak köszönhetően a harc tánc és haláltusa is volt egyben. A forgatás során a fizikai részeket két nap alatt, az érzelmes jeleneteket pedig egy napon belül rögzítették. A sminkeseknek is fontos szerep jutott abban, hogy a harc során egyre inkább látszódjon a karakterek megviseltsége.

Elliott Tittensor hozzátette, hogy a rendező, Clare Kilner segített abban, hogy a párbaj érzelmi oldalát is kiemeljék. A testvérpár kapcsolatára a való életben nem volt hatással a forgatás, bár néhány baleset előfordult a próbák során. Luke Tittensor megemlítette, hogy egyszer véletlenül megütötte Elliott könyökét, ami a mai napig nem gyógyult meg teljesen.

A Sárkányok háza második évadának első két része már szinkronnal és magyar felirattal is megnézhető a Maxon.