Jegercsik Csaba kórházi ágyáról üzent

Jegercsik Csaba színművész, aki nemrégiben szenvedett balesetet, az Indexen keresztül köszönte meg a rajongók jókívánságait és üzeneteit, és arról is beszélt, hogy jelenleg is kórházban van, ahol folyamatos orvosi felügyelet mellett gyógyul.

A Vámpírok bálja című előadáson történt baleset során Jegercsik Csaba 3,5 méteres magasságból zuhant a színpadra, ami következtében eltört a csuklója és a szeméremcsontja. A színművész a Professzor szerepében többször is színpadra lépett már, de most a gyógyulásra szeretne koncentrálni, és kéri a megértést, hogy minden erejével a felépülésére tudjon összpontosítani.

Jegercsik Csaba köszönetet mondott az orvosoknak, ápolóknak és gyógytornászoknak, akik mindent megtesznek azért, hogy mielőbb visszatérhessen a színpadra. A színművész, aki 2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán, jelenleg még egy hangszert sem tud a kezébe venni, de az orvosok szerint a napokban már kiengedhetik a kórházból, és megkezdheti a rehabilitációs kezeléseket.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Savanyu Gergely is meglátogatja majd őt a kórházban, hogy megbeszéljék, miben tudják segíteni a felgyógyulás hónapjaiban. Jegercsik Csaba esete emlékeztet a Nemzeti Színházban történt súlyos balesetre, ahol Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó szenvedett balesetet, és ahol a vizsgálat egyértelműen rámutatott, hogy a színészek nem vonhatóak felelősségre a baleset miatt.

A színművész balesete kapcsán felmerülő felelősségi kérdéseket is vizsgálják, amelyek szerint több személy is felelős lehet a színházi előadásokon történő ellenőrzésért, beleértve a rendezőt, a produkció vezetőjét, a műszaki igazgatót és az ügyelőt. A munkáltatónak objektív felelőssége van az üzemi balesetek esetén, amely büntetőjogi és munkajogi következményekkel is járhat. A Vámpírok bálja-előadáson történt balesetben a felelősség a szervező produkciós cégé, nem pedig a teátrumé. A PS Produkció Kft. külön Facebook-posztban osztotta meg, hogy vállalja a színművész teljes kártalanítását és a további segítségnyújtást a rehabilitációban.

Jegercsik elmondta, hogy a színházban zajló rendőrségi nyomozás lezárultáig nem szeretne nyilatkozni az incidenssel kapcsolatban, az újságírókat külön megkérte arra, hogy hagyják békében felépülni.