Gena Rowlands, az Alzheimer-kór küzdelme

Alzheimer-kórral küzd a híres színésznő, Gena Rowlands, akit leginkább az Egy hatás alatt álló nő és a Glória című filmekből ismerhetünk. A betegségéről fiának, Nick Cassavetes filmrendezőnek a nyilatkozata alapján értesült a közvélemény.

A Variety értesülései szerint Gena Rowlands, a négyszeres Emmy- és kétszeres Golden Globe-díjas színésznő Alzheimer-kórral küzd. A színésznő fia, Nick Cassavetes, aki a 2004-es Szerelmünk lapjai című film rendezője is volt, számolt be az anyja állapotáról a sajtónak. Ebben a filmben Rowlands egy demenciában szenvedő nőt játszott, és a forgatás során gyakran esett szó az Alzheimer-kórról, hogy a színésznő alakítása minél hitelesebb legyen. Cassavetes elmondása szerint édesanyja már öt éve küzd a demenciával.

A színésznő saját édesanyja, Lady Rowlands is Alzheimer-kórban szenvedett, és Gena Rowlands korábban nyilvánosan is beszélt erről a tapasztalatáról, különösen amikor a Szerelmünk lapjai című filmjét promózta. „Édesanyámmal keresztül mentem ezen. Ha nem Nick rendezte volna a filmet, nem hiszem, hogy belevágtam volna. Egyszerűen túl nehéz” – nyilatkozta korábban. Rowlands karrierje során számos emlékezetes alakítást nyújtott, de leginkább az 1974-es Egy hatás alatt álló nő és az 1980-as Glória című filmek révén vált ismertté. Utolsó filmje, a Hat hét, hat tánc, 2014-ben került a mozikba.