Tíz világsztár, akik kábítószer-túladagolásban haltak meg

Minden évben június 26-án tartják a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem világnapját, amely alkalmából megemlékezünk azokról a hírességekről, akiknek életét a kábítószerek túladagolása oltotta ki.

A kábítószer-ellenes világnap fontos emlékeztető arra, hogy a szórakoztatóipar csillogó világának sötét oldala is van, és rávilágít a drogproblémák súlyosságára, valamint a megelőzés és kezelés fontosságára. Számos híresség fordult kábítószerekhez, ami gyakran tragikus véget ért.

Marilyn Monroe, az 1950-es és 60-as évek ikonikus filmsztárja és szexszimbóluma, 36 éves korában hunyt el barbiturát-túladagolás következtében. Halálát a toxikológiai vizsgálat szerint klorálhidrát és pentobarbital túladagolása okozta.

Judy Garland, a Csillag születik és az Óz, a csodák csodája sztárja, gyógyszerfüggőségével küzdött, amit az MGM stúdió étvágycsökkentőkkel és altatókkal súlyosbított. Halálát végül nyugtatók túladagolása okozta 47 éves korában.

River Phoenix, Joaquin Phoenix bátyja, 23 évesen halt meg többféle kábítószer fogyasztása után, öccse karjaiban.

Heath Ledger, A sötét lovag és Túl a barátságon sztárja, 28 évesen vesztette életét vényköteles depresszió elleni szerek és erős fájdalomcsillapítók, szorongásoldók és altatók véletlen túladagolása következtében.

Michael Jackson, a Pop Királya, 50 évesen halt meg, halálának közvetlen oka hirtelen szívleállás volt, de a vizsgálatok szerint a zenész vérében halálos mennyiségű propofol volt.

Whitney Houston, a popzene egyik legnagyobb hangja, 48 évesen fulladt meg a Beverly Hills-i Beverly Hilton hotelben, halálát a szívbetegsége és a kokainhasználat hatásai okozták.

Philip Seymour Hoffman, Az éhezők viadala sztárja, 46 évesen hunyt el heroin, kokain és más drogok túladagolása következtében.

Prince, a zenei géniusz, 57 évesen vesztette életét véletlen fentanil-túladagolás miatt.

Juice WRLD, a fiatal amerikai rapper, 21 évesen halt meg véletlen oxikodon- és kodeintúladagolás következtében.

Matthew Perry, a Jóbarátok Chandler Bingje, 2023. október 28-án hunyt el, halálát fulladás okozta, amelyben több tényező is szerepet játszott, köztük a "ketamin akut hatása".

Segítségre van szükség? Hívja az ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, vagy látogasson el a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalra.