„Végig szívtam az egész világot, nézzétek meg hova jutottam!” – üzenet a börtönből

Molnár Gyula, aki jelenleg a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet lakója, a kábítószer fogyasztása miatt került rács mögé. A kábítószerek elleni küzdelem világnapján keserű, de őszinte üzenetével figyelmeztet mindenkit a drogfogyasztás súlyos következményeire.

A kábítószer-ellenes világnapot minden évben június 26-án tartják, az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) szervezésében. A nap célja, hogy előmozdítsa a kábítószerrel való visszaélés és az illegális kábítószer-kereskedelem elleni globális küzdelmet. Magyarországon a börtönök szakemberei is aktívan részt vesznek ebben a küzdelemben, többek között az oktatás, megelőzés, kezelés és társadalmi reintegráció területein.

A világnap alkalmából világszerte különféle kampányok, rendezvények és felhívások hívják fel a figyelmet a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, és arra, hogy növeljék az emberek tudatosságát, csökkentve ezzel a kábítószerrel kapcsolatos káros hatásokat.

Gyula a börtönzárkájából üzent a világnap alkalmából, és saját példáján keresztül mutatja be, hogy milyen következményekkel járhat a drogok világába való elmerülés. Az őszinte üzenet célja, hogy mások ne kövessék az ő útját.