Újra együtt a Forrest Gump alkotói

Robert Zemeckis új filmjében, a „Here” című alkotásban újra összeáll a Forrest Gump stábjának legjava, a film november 15-én kerül az amerikai mozikba. A forgatókönyvet Zemeckis és Eric Roth írta közösen, akárcsak az Oscar-díjas Forrest Gump esetében, míg a főszerepekben Tom Hanks és Robin Wright láthatóak lesznek.

A film egyik érdekessége, hogy a cselekmény egyetlen nappaliban bontakozik ki, és a kamera az egész film során nem mozog, csak áll egy helyben, bemutatva egy amerikai család évszázados történetét egy helyszínen és kameraállással, 104 percen keresztül. „Szerintem ez egy érdekes módja annak, hogyan gondolkodjunk a halandóságról” – nyilatkozta Zemeckis, aki szerint a film az elmúlás egyetemes témáját feszegeti.

A történet a második világháború idején kezdődik, a háborús veterán Al (Paul Bettany) és felesége, Rose (Kelly Reilly) életén keresztül, akik a harcok után költöznek be a házba. Az ő elsőszülött fiuk, Richard (Tom Hanks) és barátnője, majd felesége Margaret (Robin Wright) életén keresztül követhetjük nyomon az amerikai évtizedek változásait.

A színészek fiatalításához és öregítéséhez digitális technológiát alkalmaztak, amelynek sikeressége még kérdéses. A főszereplőkön kívül Michelle Dockery, Gwilym Lee, David Fynn és Ophelia Lovibond is szerepet kapnak a filmben, amelynek magyarországi bemutatójáról még nincsenek információk.

Tom Hanks korábban többször is együtt dolgozott Zemeckissel, többek között az Oscar-díjas Forrest Gumpban és a Számkivetettben, valamint legutóbb a 2022-es élőszereplős Pinokkióban.