22 év fegyházat kért az ügyészség a szabolcsi baltás gyilkosra

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 19 éves fiatal férfi ellen, aki brutális módon, baltával ölte meg idős főbérlőjét Nyírmihálydiban.

A vádirat szerint a 19 éves vádlott és családja a nyugdíjas férfi nyárikonyhájában élt. Az eset napján a fiatal férfi baltával törte rá az ajtót a főbérlőjére, hogy megszerezze a pénzét és a kocsija kulcsát. A támadás során a nyugdíjas férfi eszméletét vesztette, a támadó pedig elvette az autó indítókulcsát, személyes iratait, 157.000 forintot és egy telefont, majd magára hagyta a sérültet.

A vádlott ezután ellopott és felgyújtott egy autót, majd hazament, ahol beszámolt történtekről az anyjának és élettársának. Az anya a bűncselekmény nyomait próbálta eltüntetni, az élettárs pedig elégette a baltanyelet és kimosta a véres ruhákat. A sérült férfi azonban segítséget nem kapott tőlük. A rendőrség később találta meg az áldozatot, akit kórházba szállítottak, de a sérülések következtében néhány hét múlva elhunyt.

A főügyészség a fiatal férfira 22 év fegyházat kért, több bűncselekmény, többek között emberölés, magánlaksértés, jármű önkényes elvételével, ittas vezetéssel, rongálással és okirattal visszaéléssel vádolva. Az anyját bűnpártolás és segítségnyújtás elmulasztása miatt felfüggesztett büntetésre ítélnék, míg a fiatalkorú élettársat bűnpártolásért javítóintézetbe küldenék.