Open Road Days: A Műegyetem rakparton ünneplik a családokat, motorosokat és a fesztiválozókat

Első ízben kerül megrendezésre az Open Road Days fesztivál Budapesten, a Műegyetem rakparton, ahol koncertek, motoros és gyermekprogramok, valamint BMX és motoros kaszkadőr show-k szórakoztatják a látogatókat június 28–29-én.

A családok számára különféle izgalmas programokkal készülnek, mint például a Harley-Davidson motorszimulátorok, elektromos gyermekmotorok, KRESZ park a gyerekeknek és a Jurassic Park szimulátor. A 12 év alattiak számára ingyenes a belépés, míg a felnőttek a Harley on Tour kamionnál ingyenesen tesztmotorozhatnak Harley-Davidson motorokon. A STUNT ARÉNÁBAN napközben BMX és motoros kaszkadőr show-k váltják egymást, olyan előadókkal, mint Josa Danny (USA), Rob Alton és csapata, valamint az Erdős Csaba és Erdei Balázs páros, és Mókus. Emellett lesz épített motorok kiállítása is, ahol a látogatók találkozhatnak az építőkkel. Június 29-én délben a Budapesti Motoros Felvonulás is megrendezésre kerül rendőri felvezetéssel.

A fesztivál egyik kiemelt helyszíne a Motor Stage lesz, ahol a motorozás iránt érdeklődők hasznos információkat kaphatnak a közlekedésbiztonság alapvetéseiről. Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és az Open Road Days fővédnöke hangsúlyozta, hogy a fesztivál célja a biztonságos motorozás népszerűsítése és az, hogy az utakon mindenki segítse egymást, függetlenül a járműtípustól.

Koncertekben sem lesz hiány

A családi programok mellett több mint 20 zenei előadó lép fel három különböző színpadon. A kaliforniai Ugly Kid Joe, Tátrai Tibor szupergruppja, a godfater, Egri Péter és a Mystery Gang, Little G Weevil, valamint Takács Vilkó is színpadra lépnek. Szombaton az AK26 rapzenekar nyitja meg a nagyszínpad programját, míg a Tankcsapda június 29-én tartja meg első idei budapesti nagykoncertjét. A Tankcsapda előtt a „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázat győztese, Pablo and the Escobars lép fel.