Álomnyaralás Szicíliában: Krausz Gábor és Mikes Anna megosztották élményeiket

Krausz Gábor és Mikes Anna, a Dancing with the Stars álompárja, Szicíliában tölti vakációját, ahol a napsütötte olasz tengerparton keresik a kikapcsolódást. A szerelmesek egy videómontázst is közzétettek, amelyben a sziget gyönyörű tájait és közös élményeiket örökítették meg.

A Blikk korábbi beszámolója szerint a pár kettesben indult útnak, hogy kihasználva a jó időt, Olaszország egyik legcsodálatosabb régióját, Szicíliát fedezzék fel. A közösségi oldalukon megosztott videóban a sziget lenyűgöző tájai mellett a pár aktív kikapcsolódása is látható, beleértve a motorozást és a motorcsónakozást, amelyek a helyi szokásokhoz híven szerepelnek a felvételeken.

Az olasz tengerpartokon azonban idén áremelkedés tapasztalható, ami a helyi lakosokat is érinti. 2023-ban az árak már eleve 12 százalékkal emelkedtek, és az év folyamán további 8 százalékos drágulás várható. Az éttermi árak például már 25 százalékkal magasabbak, mint a tavalyiak, és a strandok árai is 16 százalékkal nőttek az elmúlt két évben. Ezért sok olasz állampolgár dönt úgy, hogy más országok tengerpartjaira utazik nyaralni, a fő célpontok között Görögország, Spanyolország és Albánia szerepelnek. A vendéglátósokat azonban a külföldi turisták számának növekedése nyugtathatja meg, hiszen a külföldi foglalások száma 11 százalék fölötti arányban nő.

: Blikk : Ansa által idézett friss jelentés ARTICLE END