Zimány Lindát zaklató férfi nem tett vallomást és panasszal élt

Megtagadta a vallomást az a 43 éves férfi, aki rendszeresen zaklatta és életveszélyesen megfenyegette Zimány Lindát, valamint több magyar rendvédelmi szervet is megfenyegetett.

A Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, Gasz Péter szerint a férfi nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. Zimány Linda a zaklatójának elfogásáról néhány nappal ezelőtt értesült, és megkönnyebbülését fejezte ki, mondván, hogy az üzenetei nagyon ijesztőek és félelmetesek voltak.

"Egészen félelmetesnek tartom, hogy milyen agresszió és gyűlölet képes kijönni emberekből. Nagyon örülök, hogy elkapták, mert soha nem lehet tudni, hogy kinek mi játszódik le a fejében, és hogy valóban beváltja-e a fenyegetéseit." – nyilatkozta Zimány Linda.

A BRFK Bűnügyi Főosztálya terrorcselekmény elkövetésével, fenyegetés bűntettével és zaklatás vétségével gyanúsította meg a Németországban élő férfit, majd őrizetbe vette és kezdeményezte a letartóztatását. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és elrendelte a férfi letartóztatását, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölve ki a kényszerintézkedés helyéül. A végzés mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Zimány Linda részletesen beszámolt a zaklatásról: az üzenetekben a férfi arról írt, hogy darabokra töri a csontjait, mindezt videóra veszi és közzéteszi az interneten, hogy mindenki lássa, ahogy visít. Azt is mondta, hogy a modell és szülei hullazsákba kerülnek, mert minden magyar celeb ezt érdemli. A férfi célja állítása szerint az volt, hogy "rendet rakjon az országban". Zimány Linda hálás a rendőrség munkájáért és azért, hogy komolyan vették az ügyét, és bízik benne, hogy a férfi többé nem fogja zaklatni.

Még május végén adtak ki Zimány Linda zaklatója ellen nemzetközi elfogatóparancsot. A férfi nem csak Zimány Lindának, de több rendvédelmi szervezetnek is fenyegető üzeneteket küldött korábban. Azzal fenyegetőzött, hogy embereket fog meggyilkolni, ha nem telepítik külföldre a családját.