Xavi Pascual a Veszprém új vezetőedzője

A Veszprémi Kézilabda Klub hivatalosan is bejelentette, hogy Xavi Pascual lesz a csapat új vezetőedzője, aki hosszú távú szerződést írt alá a bajnoki és Magyar Kupa-címvédővel.

A Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója, Bartha Csaba szerint a spanyol sikeredző, Xavi Pascual júliustól foglalja el a kispadot. Pascual 2009 és 2021 között a Barcelona szakvezetőjeként jelentős sikereket ért el, többek között háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, ötször a klubvilágbajnokságot, és tizenegyszer a spanyol bajnokságot. Az elmúlt három évben a Dinamo vezetőedzőjeként három bajnoki cím, két kupagyőzelem és egy Európa-liga negyedik helyezés szerepel a mérlegén.

A Veszprém korábbi vezetőedzője, Momir Ilic és segítője, Gulyás Péter voltak, akiknek mérlege két bajnoki cím és három kupagyőzelem, valamint egy Bajnokok Ligája négyes döntőbe jutás. Azonban az idei szezonban nem sikerült bejutniuk a négyes döntőbe, ami miatt a klub nem hosszabbított szerződést velük. Gulyás Péter a klub kötelékében marad, és a korosztályos csapatok irányításához tér vissza.

A klub további változásokat is bejelentett: a Veszprémi Kézilabda Klub névadó főszponzora a 4iG lett, így a csapat a ONE Veszprém nevet viseli ezentúl. A klub és a 4iG Csoport szerdai sajtótájékoztatóján jelentették be az együttműködést. A névváltozás oka, hogy a klub felbontotta korábbi szponzori szerződését a Telekommal, amely cég 1997 óta támogatta a klubot, és 2016 óta volt a névadó szponzora. A 4iG Csoporttal 2+1 éves megállapodást kötöttek, és a jövőben a Vodafone lesz az új főszponzor, amelynek a nevét a csapat 2024/2025-ös idény második felétől fogja viselni. A tervek szerint a ONE márka a Veszprém Aréna elnevezésében és arculatában is megjelenik majd.

Dr. Bartha Csaba, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója kifejezte háláját a 4iG Csoportnak, hogy hosszú távon vállalnak főtámogatói szerepet, és hozzájárulnak a veszprémi kézilabda megújulásához, valamint reményeik szerint a hazai mellett a nemzetközi sikerek eléréséhez is.