Gratuláció Király Gábortól a rekordot döntő Pepének

A portugál válogatott középhátvédje, Pepe, történelmet írt a csehek elleni meccsen, amikor a legidősebb játékosként lépett pályára egy Európa-bajnokságon.

Pepe a csehek elleni keddi találkozón 41 évesen és 113 naposan lépett pályára, ezzel megdöntve Király Gábor korábbi rekordját, aki 2016-ban 40 évesen és 86 naposan állt a kapuban a belgák elleni nyolcaddöntőben. Király Gábor gratulációját Instagramon fejezte ki, ahol egy képet osztott meg, amelyen Pepe épp felé csúszik a 2016-os Európa-bajnokság egyik magyar-portugál mérkőzésén.

Pepe a csehek elleni meccset végigjátszotta, és a győztes gólt is megszerezte az utolsó percekben, így a portugál válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Martínez várhatóan a további meccseken is rá számít a védelem közepén. Pepe így esélyes lehet arra, hogy a legidősebb gólszerző címét is megszerezze az Európa-bajnokságon. A világbajnokságok történetében jelenleg a második helyen áll a legidősebb gólszerzők rangsorában, csupán a kameruni Roger Milla előzi meg.

Pepe korábban a világ legmocskosabb futballistájának is nevezték, amiért – saját bevallásunk szerint – meg is volt az alapja, de az utóbbi években a játékos higgadtabbá vált, és kevesebbszer állították ki.