A győri rendőrkapitány ügyében már húsz gyanúsított van

Már húsz személyt hallgattak ki a volt győri rendőrkapitányt érintő, titkosan kezelt büntetőügyben, amelyben a gyanúsítottak többsége nem rendőr. A nyomozás során a gyanúsítotti kör folyamatosan bővül.

A volt győri rendőrkapitány és egy másik győri rendőr főtiszt ügyében a nyomozás továbbra is zajlik, és újabb gyanúsítottak kerülnek előtérbe. A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség legutóbbi tájékoztatása szerint már 20 személyt hallgattak ki az ügyben.

A nyomozás részleteiről keveset lehet tudni, mivel az eljárás titkosított. A Telex információi szerint a gyanúsítottak többsége nem rendőri állományhoz tartozik.

A volt győri rendőrkapitány, Váczi Attila őrizetbe vétele után elvesztette kapitányi kinevezését, és nyolc hónap letartóztatás után májusban bűnügyi felügyelet alá került. Egy másik magas rangú győri rendőri vezetőt is fogvatartottak, de őt is kiengedték, és jelenleg bűnügyi felügyelet alatt állnak, ami gyakorlatilag házi őrizetet jelent.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a közrendet és közbiztonságot a szükséges rendőri létszámmal biztosítják, így az ügy nem befolyásolja a rendőrség munkáját.

A Telex szerint az ügy nem korrupcióról szól, hanem a bűncselekmények együttese többrétű és bonyolult lehet, például többször is felmerülhetett a hivatali visszaélés gyanúja.

Az említett lébényi autópálya-rendőrség ügyében 18 volt rendőr ellen folyt eljárás korrupció miatt, amely 2021 márciusában zárult le jogerős ítélettel. Az ügyben érintett volt rendőrök pénzt szedtek az M1-es autópálya egyes szakaszán közlekedő külföldi járművek vezetőitől.