Féltékenységből akarta felgyújtani alkalmazottját egy cégvezető

Egy 42 éves cégvezető benzinnel és gázolaj keverékével leöntötte és meg akarta gyújtani alkalmazottját, mert úgy gondolta, hogy az férfi viszonyt folytat a feleségével. Az esetet csak a feleség és a többi alkalmazott akadályozta meg. A Salgótarjáni Járásbíróság letartóztatta az emberölési kísérlettel vádolt férfit.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított és felesége közösen vezetnek egy vállalkozást, amely a családi házuk földszintjén található. A cégvezető azt gyanította, hogy a nő és az alkalmazottjuk szerelmi viszonyban vannak, ezért 2024. június 6-án, délután szembesítette őket a vádakkal az irodájában, de mindketten tagadták a kapcsolatot.

A férfi dühöngött és trágár szavakat használt, majd rosszulléte miatt mentőt hívtak. Miután állapota stabilizálódott, ismét összeveszett a dolgozóval, akit elküldött, de az továbbra is dolgozott.

Körülbelül húsz perc múlva a cégvezető egy benzin és gázolaj keverékét tartalmazó kannával leöntötte a dolgozó környezetét és ruházatát, majd egy öngyújtóval megpróbálta meggyújtani egy papírlapot.

A feleség a bejáratnál észlelte férje cselekedetét, közbelépett, és más alkalmazottak segítségével eltávolították a helyszínről a gyanúsítottat. A cégvezetőt ezután őrizetbe vették és letartóztatták. Az ügyészség indítványozta a letartóztatását, amit a Salgótarjáni Járásbíróság a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés megakadályozása érdekében el is rendelt, a döntés azonban a gyanúsított és védője fellebbezésére tekintettel nem jogerős.