Negyvenkét körözött személy elfogása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bejelentette, hogy negyvenkét körözött személyt fogtak el egy június 3. és 17. közötti akció során. Az akcióban az I., a II. és a XIII. kerületi rendőrkapitányságokkal együttműködve 740 körözési eljárást vizsgáltak át, aminek eredményeképpen 36 személyt fogtak el a BRFK több osztályának és az érintett vidéki rendőrkapitányságok munkatársainak közreműködésével.

Az elfogások mellett két eltűntként keresett személyt is megtaláltak, és négy további személy tartózkodási helyét sikerült megállapítani a körözést elrendelő hatóság kérésére.

Az elfogatóparancsokat különböző bűncselekmények, többek között rablás, testi sértés, zaklatás, lopás, hűtlen kezelés, kifosztás, garázdaság, csalás, kábítószer birtoklása, közokirat-hamisítás és ittas járművezetés miatt adták ki.

A BRFK tájékoztatása szerint több körözött személy is önként jelentkezett a hatóságnál, miután a célkörözési nyomozók felvették velük a kapcsolatot telefonon vagy a hozzátartozóikon keresztül. Ilyen volt egy másfél éve szökésben lévő asszony, aki lopási ügyben volt érintett, egy féléves börtönbüntetés elől bujkáló férfi, valamint egy középkorú nő, aki csalás miatt kapott három és fél éves börtönbüntetését nem kezdte meg.

A BRFK célkörözési osztálya rendszeresen szervez hasonló akciókat, amelyek célja a körözött személyek felkutatása és az igazságszolgáltatás előtti felelősségre vonásuk.