Törökország legyőzte Grúziát az Európa-bajnokságon, szurkolói balhé Dortmundban

A Törökország és Grúzia közötti Európa-bajnoki mérkőzésen a törökök 3-1-re győztek, de a találkozót a lelátókon kialakult feszültség is megfűszerezte.

A dortmundi Signal Iduna Parkban rendezett mérkőzés előtt verekedés tört ki a török és a grúz szurkolók között. A városvezetés korábban közölte, hogy a várható heves viharok miatt a szurkolói zónákat ki sem nyitják, így a drukkerek korábban elfoglalták helyüket a lelátókon, ami a konfliktusokhoz vezetett. A stadionban kialakult verekedésről készült felvételeken látható, hogy a szektorokat elválasztó kerítésnél történt az összecsapás, ahol a hátrébb állók még sörrel is locsolták a verekedőket.

A mérkőzés maga azonban a török válogatott győzelmével ért véget. Müldür a 25. percben szerezte meg a vezetést Törökországnak, amit Mikautadze egyenlített ki Grúzia részéről. A második félidőben Arda Güler 26 méterről lőtt csodálatos gólt, ezzel biztosítva csapata számára a győzelmet. Akturkoglu tovább növelte a törökök előnyét, így végül 3-1-re zárták a mérkőzést.

Grúzia története során először szerepelt az Európa-bajnokságon, és Mikautadze góljával az ország első Eb-találatát is megszerezték. Törökország ezzel megtörte az Eb-nyitómeccs átkát, hiszen korábban sosem nyertek az Európa-bajnokságon. A következő fordulóban Grúzia a Csehországgal, Törökország pedig Portugáliával mérkőzik.

Ez nem az első incidens az Európa-bajnokságon; korábban a szerb-angol meccs után hét embert vettek őrizetbe az összecsapások következtében. A Törökország-Grúzia mérkőzésen azonban szerencsére nem eszkalálódott tovább a helyzet, és a meccs végül zavartalanul befejeződött.