Horrorfilmbe illő pöcegödörben akartak elszállásolni szurkolókat a foci-Eb-n

Egy skót futballszurkoló elmesélte, hogy agyvérzés körüli állapotba kerültek három barátjával, amikor egy utazási portál egy elhagyatott németországi börtönbe irányította őket a labdarúgó Európa-bajnokság alatt.

A glasgow-i Rory Bradley szerint a vér megfagyott bennük, amikor éjszaka közepén egy elhagyatott helyre érkeztek, miután az eredeti szállásuk problémásnak bizonyult. Elhagyott kórházi ágyak és veszélyesnek tűnő ipari berendezések, köztük egy fejsze is fogadta őket. Az utazási iroda tanácsadói több órás telefonbeszélgetés után ajánlották ezt a helyet, miután az eredeti szálláson csak összeragasztott kartonágyakat és egy penészes, piszkos kanapéágyat találtak.

A négy férfi szombaton érkezett Dürenbe, hogy Kölnben megtekintsék Skócia második csoportmeccsét Svájc ellen. A lefoglalt apartman látványa azonban negatív értelemben leesett állukat okozta. Az iroda ügyfélszolgálatával három órán át tartó beszélgetés után éjfél körül kaptak egy új szállást, de az ottani körülmények még rosszabbak voltak: elhagyott kórházi ágyak, törmelék és fadeszkák között találták magukat.

Végül a csoport egy hotelben talált szállást a kora reggeli órákban, ami kétszer annyiba került, mint az eredetileg foglalt apartman. Az utazási portál visszatérítette az eredeti árat, de a szállásmizéria miatt így is 1000 fontot veszítettek. Az utazási portál elnézést kért és kivizsgálást ígért.

A labdarúgó Európa-bajnokság másik eseményeként egy élő bejelentkezés során botrány tört ki. Egy portugál riporter, Nuno Pereira a SIC portugál tévécsatorna munkatársa került összetűzésbe szurkolókkal, amikor Cristiano Ronaldo nevét kiabálták be a mikrofonba. Pereira kiakadt, rátámadt a szurkolókra, sértegette őket, és állítólag feléjük is köpött. A Bild szerint a riporter "arab gyökerű fiatalokat emlegetett, akik ajándékot kaptak Portugáliától". A tévécsatorna szerint azonban a riportert megtámadták és meglökték, ami miatt válla kificamodott és kórházba került, bár műtétre nem volt szükség. Az eset miatt a Portugál Labdarúgó Szövetség (FPF) úgy döntött, hogy a továbbiakban elkülöníti az újságírókat és a szurkolókat.

A portugál válogatott drámai körülmények között, egy hosszabbításban szerzett góllal győzte le Csehországot az Európa-bajnokság F-csoportjának második mérkőzésén. A mérkőzés Lipcsében zajlott, ahol zuhogó eső fogadta a csapatokat. A portugálok támadófutballja ellenére csak a hosszabbításban sikerült megszerezniük a győztes gólt, amelyet Conceicao lőtt, így 2-1-re nyertek. A csehek az első valamirevaló támadásukból szereztek vezetést, de a portugálok egy öngóllal egyenlítettek, majd a győztes gólt is megszerezték.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!