A német válogatott felkészülése a magyarok elleni meccsre

A német válogatott kapitánya, Julian Nagelsmann szerint a magyar csapat elleni Európa-bajnoki mérkőzés komoly kihívást jelenthet, és különféle forgatókönyvekre készülnek, beleértve a hátrányból való felállást is.

A stuttgarti stadionban tartott sajtótájékoztatón Nagelsmann elmondta, hogy a magyarok elleni mérkőzés nehezebb lesz, mint a korábbi, amelyet 5–1-es győzelemmel zártak. A csapatnak volt ideje regenerálódni és családjukkal időt tölteni, ami pozitív hatással van a játékosokra. A kapitány hangsúlyozta, hogy a magyar válogatott két különböző félidejű játékot mutatott be az előző mérkőzésen, és kiemelte a fizikai játékukat, valamint a játékosok közötti összhangot, amit Marco Rossi edzői munkájának köszönhetnek.

Nagelsmann szerint a magyar csapat veszélyes lehet az átmenetekben és a beadásaiknál, függetlenül attól, hogy ki a csatár. A német kapitány nem ért egyet azzal, hogy a magyarok elleni meccs lenne az első igazi teszt a csapat számára, hangsúlyozva, hogy a magyarok a selejtezők során a második legjobb csapat voltak a szabadrúgásokból szerzett gólok tekintetében. Figyelmeztetett arra, hogy nem szabad sokat szabálytalankodniuk, mert ez megnehezítheti a mérkőzést.

A kapitány elismeri Willi Orbán képességeit, aki remek szezont futott a Lipcsével, de nem kívánt spekulálni arról, hogy beférne-e a német kezdőcsapatba. Nagelsmann számára fontos, hogy a fiatal és az idősebb játékosok közötti egyensúlyt megtalálja, és hangsúlyozta, hogy az edzéseken is komolyan veszik a játékot.

Toni Kroosról elmondta, hogy továbbra is a világ három legjobb középpályása közé tartozik, és kiemelkedő hatékonysággal képes passzolni. Nagelsmann úgy véli, hogy a magyarok jobban védekeznek majd Kroos ellen, mint a skótok tették, és bár a kapitány szerint Kroos kisebb nyaksérüléssel küzd, biztos benne, hogy a középpályás kivágja majd magát a helyzetből.

A németek fizikai állapotával kapcsolatban azt mondta, érződik néhány játékosán némi fásultság a hosszú klubszezon után, azonban a szerda-szombat ritmus így sem zavarja őket, hozzászoktak az idény közben.

A kapitány külön kiemelte, hogy a magyar válogatott gyenge pontjait is kielemezték, és bízik abban, hogy a Nationalelf képes lesz kihasználni ezeket a lehetőségeket a mérkőzés során.

A német keret átlagéletkorával kapcsolatban Nagelsmann elmondta, hogy nem foglalkoztatja, hogy a német keret átlagéletkora lett a legidősebb, mert számára sokkal fontosabb a csapategység és a játékosok közötti nyitottság.

A sajtótájékoztatón jelen volt Maximilian Mittelstädt is, aki különleges élménynek nevezte a hazai pályán való szereplést, és hangsúlyozta, hogy a magyarok ellen is hasonlóan kell majd játszaniuk, mint a skótok ellen.

Nagelsmann hozzátette, hogy a skótok és a magyarok nagyjából azonos erőt képviselnek, és a magyar válogatott nagyobb nyomás alatt lesz, ezért támadóbb felfogásban léphetnek pályára. A szövetségi kapitány elmondta, minden játékosa egészséges és csúcsformában van, mindenki bevethető lesz a szerda esti találkozón.

Labdarúgó Európa-bajnokság 2024, csoportkör

2. forduló

  • június 19., 18.00, Stuttgart: Németország–Magyarország
  • június 19., 21.00, Köln: Skócia–Svájc

3. forduló

  • június 23., 21.00, Frankfurt: Svájc–Németország
  • június 23., 21.00, Stuttgart: Skócia–Magyarország

Az 1. fordulóban történt

Magyarország–Svájc 1–3 (0–2)

Németország–Skócia 5–1 (3–0)

A csoport állása: 1. Németország 3 pont (5–1), 2. Svájc 3 (3–1), 3. Magyarország 0 (1–3), 4. Skócia 0 (1–5).

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!