Milák Kristóf és Németh Nándor olimpiai szintet úszott

Kedd délelőtt a belgrádi vizes Európa-bajnokságon a magyar úszók közül többen is sikeresen vették az előfutamok akadályait, így Milák Kristóf és Németh Nándor is könnyedén bejutott a 100 méteres gyorsúszás középdöntőjébe, ahol mindketten olimpiai szintet értek el.

Milák Kristóf a középdöntőben 48.26 másodperces idővel teljesítette a párizsi induláshoz szükséges kritériumot, míg Németh Nándor még ennél is jobb eredménnyel, 48.05 másodperccel végzett, ami összesítésben a harmadik idő lett. Németh elmondása szerint az elmúlt időszakban nem mentek neki jól az edzések, így kicsit „értetlenül” áll az itteni jó formája előtt.

A versenyek során Komoróczy Lora 50 méter pillangón egyéni csúcsát egy századdal megjavítva, 26.86 másodperces idővel futamában az ötödik helyen végzett, ezzel bejutott a középdöntőbe. A középdöntőben további három századot le tudott faragni, de ez összesítésben csak a 15. helyre volt elég, így nem jutott a döntőbe.

Szabados Bence a nyolcadik futamban a világbajnok román David Popovici mellett úszott, és 49.75 másodperces idővel a tizedik helyen zárt, míg Mészáros Dániel 49.47-et úszott, ők a 26., illetve a 35. helyen végeztek.

A magyar úszók közül többen is érdekeltek voltak más számokban is, többek között a 100 méteres női mellúszásban, ahol Békési Eszter 1:09.43-mal a 17. lett, így éppen kicsúszott a középdöntő mezőnyéből. Emellett a 200 méter férfi hátban Telegdy Ádám és Kovács Benedek is megkezdték a küzdelmet az olimpiai kvalifikációért. Telegdy 1:57.12-vel összesítésben a negyedik idővel, míg Kovács 1:57.99-cel a futam másodikjaként jutott a fináléba.

A 4x100-as mix vegyes váltóban a Jászó Ádám, Békési Eszter, Márton Richárd, Senánszky Petra összeállításban az ötödik idővel jutott tovább az esti döntőbe.

A férfi 800 méter gyors előfutamaival zárult a délelőtti program, ahol Sárkány Zalán egyéni csúcsát jelentősen megjavítva, 7:50.36-os idővel magabiztosan teljesítette az olimpiai szintet. Sárkánynak korábban már 1500 méter gyorson is megvolt az szintideje, így most két számban is indulhat a francia fővárosban. Gálicz László 8:11.78-cal a 13. helyen zárt.