Rossi védelmébe vette Ádám Martint és változtatásokat tervez a kezdőcsapatban

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottat éppen az esélytelenség motiválhatja a németek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen. A szakember a Svájctól elszenvedett vereségre utalva elmondta, hogy a második félidő már jobb volt, de hibákat követtek el, és háromból két gólt saját hibából kaptak. Rossi hangsúlyozta, hogy a csapat meg szeretné mutatni, hova tartozik, ami nem jelent győzelmet vagy döntetlent, de küzdeni fognak mindvégig.

A szövetségi kapitány elárulta, hogy két-három helyen tervez változtatni a svájciak elleni kezdőcsapatán, és bár a múlt nem számít, bízik a csapatában. Rossi kiemelte, hogy a németek elleni meccs nehéz lesz, de reméli, hogy egy pontot meg tudnak szerezni, ami reményt adhat a harmadik körre.

Rossi védelmébe vette az interneten kifigurázott Ádám Martint, mondván, hogy "sok idióta ül a billentyűzet mögött", és a játékosok megsértése elfogadhatatlan és tiszteletlen. A kapitány szerint Martin testfelépítése olyan, amilyen, és reméli, hogy gólt fog lőni az Eb-n, mert ez nagy megelégedettséggel töltene el mindenkit.

Lang Ádám, aki kimarad a kezdőcsapatból, elmondta, hogy jó állapotban van, és az előző meccsek, valamint az edzések segítettek neki felkészülni. Beszélt arról is, hogy a Svájc elleni meccsen a csapatrészek közötti távolságok túl nagyok voltak az első félidőben, de ezt helyreállították, és a felelősség mindenkié.

Schäfer András, az Union Berlin középpályása, az előző Európa-bajnokságon Neuer kapusnak fejelt gólt, és reméli, hogy megismételheti ezt a teljesítményt. Schäfer kiemelte, hogy sok magyar játékosnak van tapasztalata a müncheni stadionban és a német válogatott játékosok ellen, ami előny lehet számukra.