Életveszélyes tujázás: videóra vették, ahogy a hatos villamos ütközőjén utazott egy férfi Budapesten

A hatos villamos ütközőjén utazott egy férfi Budapesten, a Jászai Mari tér közelében. Az akcióról készült felvétel gyorsan elterjedt a közösségi médiában. Szakember szerint ilyenkor azonnal értesíteni kell a villamosvezetőt, mivel ők nem látják az ütközőt, a holtterükben van. Ha az illetőt elkapják, akár 200 ezer forintos büntetésre is számíthat.

A férfi tujázását, azaz guggolva történő utazását a villamos ütközőjén a Tények is megörökítette videón, amelyet több közösségi oldalra is feltöltöttek. A villamos a Jászai Mari tér környékén járt, mikor a felvétel készült a szerelvény végén utazóról, és a videó vírusszerűen terjedt el a közösségi médiában.

Nagy Ferenc, a Villamos Független Szakszervezet képviselője elmondta, hogy a Combino-villamosoknál egy szervizajtó található, ami könnyen kinyílhat, és ha ez megtörténik, az utazó nagy valószínűséggel le fog esni. Nagy Ferenc arra kérte az utasokat, hogy ha ilyet észlelnek, akkor jelezzék a járművezetőnek, mivel ő nem látja az ütközőt, és a vészjelzőcsengőkkel is jelezhetik a problémát.

Amennyiben a férfit elkapták volna, közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt indíthattak volna eljárást ellene, amiért akár 200 ezer forintos pénzbüntetést is kiszabhatnak.

Nem egyedi esetről van szó

Az Index korábbi beszámolója szerint 2018-ban három tinilányról is készült felvétel, ahogy a 4-6-os villamos hátuljára kapaszkodva utaztak. A tujázás, azaz a villamosok hátsó ütközőin való utazás nem új jelenség, a múlt században gyakran előfordult Budapesten. A nagyobb sebesség és a kisebb kapaszkodási lehetőség miatt ma már veszélyesebb ez a tevékenység. Az interneten évről évre megjelennek hasonló videók, például tavaly Miskolcon is rögzítettek egy fiatal férfi veszélyes utazását a villamos ütközőjén.