Brad Pitt Forma-1-es filmjének bemutatója

2025. június 25-én debütál világszerte a mozikban Brad Pitt főszereplésével készülő, még cím nélküli Forma-1-es film, melynek társproducerei között szerepel a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton is.

Az Apple Originals Film és a Forma–1 együttműködésében készülő film rendezője és társproducere Joseph Kosinski és Jerry Bruckheimer, a Top Gun: Maverick alkotói. A produkció különlegessége, hogy a stáb több 2023-as versenyhétvégén is forgatott, így a silverstone-i Brit Nagydíjon, a mogyoródi Hungaroringen, valamint Abu-Dhabiban, ahol a tíz valóban létező csapatot és a versenyzőket is láthatjuk majd a képsorokon.

Brad Pitt egy visszavonult pilótát alakít, aki újra beleveti magát a versenyek sűrűjébe, hogy egy fiatal tehetség, Damson Idris oldalán álljon rajthoz az APXGP csapat színeiben. A film forgatása a 2022-es szezon utolsó versenyén, az Abu-Dzabi Nagydíjon ér véget.

A produkció során a Hungaroringen is zajlottak felvételek, és a filmhez minden F1-es csapat, valamint több valódi versenyző is hozzájárult. Brad Pitt és Damson Idris korábban több F1-es eseményen is megjelent, például Silverstone-ban és a Hungaroringen, ami tovább növelte a rajongók izgalmát a film iránt. A film egy fiktív csapat munkáját mutatja be, de a jelenetekben a valódi versenyzőket is láthatjuk majd.