Telefonlopás miatt ítéltek el egy férfit

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 24 éves férfi ellen, aki a barátja mobiltelefonját megszerezve, onnan 19 millió forintot utalt át a saját számlájára.

A Budai Központi Kerületi Bíróság büntetővégzésében 1 év 10 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést és 260 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a férfira. A vádlott 2022. augusztus 24-re virradóan, egy XI. kerületi lakásban tartott szórakozás során többször is elkérte a barátja mobiltelefonját zenehallgatás ürügyén, majd amikor egy időre egyedül maradt, elhagyta a lakást és ellopta a telefont.

A férfi kihasználta, hogy a tulaj a telefon zárolását feloldó jelkódot és a netbanki belépő kódot megegyezően állította be, így több részletben összesen 19 millió forintot utalt át a saját számlájára. Az elkövető az így megszerzett pénzből több mint 500 ezer forint értékben internetes vásárlásokat eszközölt, továbbá készpénzt is felvett ATM automatából. A rendőrség azonban a maradék összeget időben lefoglalta a férfi számláján, így a kár nagy részét sikerült megtéríteni.

A bíróság döntése még nem vált jogerőssé, a közlemény szerint az ügydöntő határozatot még nem emelték jogerőre.