Vasárnapi veszély az M0-áson: forgalommal szemben hajtott egy kamion

Veszélyes helyzet alakult ki vasárnap délután az M0-áson, amikor egy kamion sofőrje több kilométeren át a forgalommal szemben vezetett. Az eset során többször is csak centimétereken múlott, hogy elkerüljék a baleseteket.

Az RTL Híradó beszámolója szerint a kamion 10-12 percig tartózkodott az autópálya rossz oldalán, és a külső, belső sávokban, valamint a leállósávban is közlekedett. A járművet végül egy útellenőr állította meg, miután legalább 7-8 kilométert tett meg a forgalommal szemben. Az autósok próbálták figyelmeztetni a sofőrt a veszélyes manőverre villogással, de ezek a kísérletek sikertelenek voltak. A felvételeken látszik, hogy sorban fékeznek az autók, mikor észreveszik a szabálytalanul közlekedő sofőrt, és az egyik autó épphogy ki tudja kerülni a teherautót.

Információk szerint a kamiont egy körülbelül 60 éves lengyel sofőr vezette, aki állítólag rosszul lett a vezetés közben. A sofőr zavartan viselkedett, és a helyszínre érkező útellenőr után kórházba kellett szállítani. A rendőrség közúti veszélyeztetés miatt indított eljárást.

A következő nap, hétfőn, egy másik lengyel kisteherautó okozott halálos balesetet Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Rakamazon, ahol egy 37 éves helyi szállodaigazgatót gázoltak halálra. A frissmedia.hu beszámolója szerint a környék életveszélyes, mivel nincs zebra, és az önkormányzat nem tesz lépéseket a helyzet javítására. A balesetet szenvedett férfi egy út szélén álló kamion elől lépett ki, amikor elütötte a teherautó. Bár a gépkocsi sebessége nem volt nagy, az elgázolt férfi a jármű alá került, és bár a kiérkező mentősök közel két óra alatt stabilizálni tudták az állapotát, és mentőhelikopterrel kórházba szállították, ott belehalt súlyos sérüléseibe.