Matthew Perry halálának ügyében több vádemelés várható

A nyomozás hamarosan lezárulhat Matthew Perry halálával kapcsolatban, és több személy ellen is vádat emelhetnek.

A People magazin belső forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a nyomozás a végéhez közeledik, és a szövetségi ügyészség hamarosan dönthet arról, hogy vádat emel-e az ügyben vagy sem. A Jóbarátok sorozatból ismert színész, Matthew Perry tavaly október 28-án, 54 éves korában hunyt el, és holttestét Los Angeles-i otthonának jacuzzijában találták meg.

A boncolás és az orvosszakértői vizsgálatok szerint Perry halálát ketaminhasználat és annak akut hatásai okozták, de közrejátszott a fulladás, koszorúér-betegség és a beszedett buprenorfin hatása is, amelyet gyógyszerfüggőség kezelésére használnak. A rendőrség és a Kábítószer-ellenes Ügynökség (DEA) nyomozóival együttműködve vizsgálja, hogy a színész hogyan jutott hozzá a ketaminhoz. Kiderült, hogy Perry a halála előtt infúziós ketamin-kezelést kapott depresszió és szorongás miatt, azonban a halálakor a szervezetében lévő ketamin már nem abból a terápiás kezelésből származott, mivel a gyógyszer felezési ideje három-négy óra, vagy annál kevesebb.

A színész korábban nyíltan beszélt függőségéről és az azzal való küzdelméről, de az idegenkezűséget a halálával kapcsolatban nem állapították meg. A People magazin szerint az ügyészségnek kell döntenie a vádemelésről, de a testület egyelőre nem kommentálta az értesülést. A Los Angeles megyei halottkém decemberben lezárta a vizsgálatot, és a halálát balesetnek nyilvánították, de a Los Angeles-i rendőrség továbbra is vizsgálja az eset körülményeit. A város rendőrsége májusban közölte, hogy a DEA-val és az amerikai postai felügyelettel együttműködve próbálják kideríteni, honnan származott a ketamin, amely megölte Perryt.