Szabó Zsófi: Az ismertség árnyoldalai és a változás éve

Szabó Zsófi, a műsorvezető-színésznő, az InStyle #Képesvagyok podcastjének vendégeként beszélt arról, hogy bár 15 éve dolgozik a szakmában, az emberek mégsem tekintenek rá mint dolgozó nőre és édesanyára. A beszélgetés során kifejtette, hogy az ismertséghez kapcsolódó társadalmi viszonyulás jelentősen megváltozott az évek során.

Szabó Zsófi megosztotta, hogy korábban az ismert személyeket tisztelet és szeretet övezte, azonban mára ez az attitűd ellenséges irányba tolódott el. Úgy véli, az emberek gyakran irigykednek az ismertekre, hibákat keresnek bennük, és ő maga is támadások célpontja lehet. Elismerte, hogy vannak olyan területek az életében, amelyeken változtatnia kellene, különösen a közösségi média használatát illetően, de a közvéleményt nem tudja irányítani.

A válása után, amikor kevesebbet osztott meg magánéletéről, kevesebb támadást érzékelt az interneten. Azonban amikor újra aktívvá vált, az emberek spekulációba kezdtek, ami szorongást váltott ki nála. Szabó Zsófi hangsúlyozta, hogy bár tudja, a legfontosabbak azok az emberek, akik ismerik és szeretik őt, az ismertsége miatt mégis számít, hogy mit gondolnak róla mások.

A műsorvezető korábban beszélt arról is, hogy gyermekkorában, mint Szabó Gyula lánya, voltak tanárai, akik kivételeztek vele, de akadtak olyanok is, akik emiatt negatívan különböztették meg. Ebből a tapasztalatból kiindulva, saját fiát, Mendelt tudatosan távol tartja a közösségi médiától. Szabó Zsófi szerint az emberek véleménye róla megosztott: egyesek tisztelettel adóznak édesapja emlékének, mások viszont a rosszindulatot választják. Úgy érzi, hogy az ismertség általánosan negatív megítélést von maga után, és a közösségi média csak tovább erősíti ezt a tendenciát.

Szabó Zsófi tavaly év végén, egy évtized után döntött úgy, hogy távozik az RTL kötelékétől, és visszatér régi munkaadójához, a TV2-höz. A tévés idén márciusban már a Mokka műsorvezetőjeként szerepelt a képernyőn. A podcastban arról is beszélt, hogy számára 2024 a változás éve, és bár már rutinosnak vallja magát a változtatásban, úgy véli, pozitív változást hozott a csatornaváltás.

Én meg már tök más vagyok. Hiába dolgozom 15 éve, hiába kelek hajnalban, hogy dolgozzak pénzért, az emberek valahogy nem tudatosítják magukban, hogy én egy dolgozó nő vagyok, aki édesanya. Tök más képet alkotnak rólam. Próbáltam eddig magamban keresni a hibát, de azt látom, hogy ez már általános. Most már mindenki rossz, aki ismertebb. A social világ hozta magával ezt a romlottságot – fogalmazott Szabó Zsófi.

A teljes podcast beszélgetés meghallgatásához a cikkben található linkre kattintva van lehetőség.