Stohl András és Balsai Móni elismerése a színpadon

Stohl András és Balsai Móni színészek nagy megtiszteltetésben részesültek, amikor a Centrál Színház évadának legjobb színésze és színésznője díját vehették át a közönség tapsrendje közepette.

A Centrál Színház közösségi oldalán keresztül tudatta, hogy a nézők szavazatai alapján Stohl András és Balsai Móni nyerte el az évad legjobb alakítását nyújtó színésze és színésznője címet. Az ünnepélyes díjátadásra a színház legújabb nagyszínpadi bemutatójának, Az ügynök halála előadásának utolsó tapsrendjében került sor. A kitüntetéseket Puskás Tamás és Füredi István, a Toyota Sakura vezérigazgatója adták át.

Balsai Móni korábban egészségügyi problémákkal küzdött, több mint egy hónapig nem tudott színpadra lépni, ami miatt a színháznak több előadást is le kellett mondania. A színésznő egy korábbi interjúban beszélt hangszalaggyulladásáról, amelyet még tovább súlyosbított azzal, hogy egy premier és a főpróbahét miatt erőltette a hangját.

Mostanra Balsai Móni állapota javult, és újra a színpadon ragyoghat, ahol nemcsak a közönség szeretetét, hanem a szakmai elismerést is megkapta. A színház a díjazottaknak gratulált, és fotókat is megosztott az eseményről.

A Centrál Színházban nemrégiben egy másik különleges esemény is történt, amikor Botos Éva színésznő bravúros beugrásával mentette meg a My Fair Lady című előadást. A Mrs. Higginset alakító kolléganője egy váratlan baleset miatt nem tudta vállalni az előadást, így Botos Éva alig három órával az előadás előtt kapta meg a hírt, hogy be kell ugrania. Az előadás különösen fontos volt a színház számára, mivel a nemrég elhunyt Tompos Kátya egyik legmeghatározóbb szerepe volt benne.

Puskás Tamás, a színház igazgatója és a My Fair Lady rendezője szerint egy ilyen beugrás nagyon félelmetes, de Botos Éva bátorságát és a színház csapatának összefogását dicsérte, akiknek köszönhetően az előadás megmentésre került. Az igazgató büszkeség és öröm töltötte el, hogy láthatta, milyen csodálatos műszak dolgozik a színházban, és hogy Botos Éva, aki szinte családtag a Centrálban, megmentette az előadást.