Russell Crowe és a Gyűrűk Ura: Egy elutasított szerep története

Russell Crowe nem bánta meg, hogy visszautasította Aragorn szerepét Peter Jackson A Gyűrűk Ura filmtrilógiájában, annak ellenére, hogy a trilógia világszerte 2,9 milliárd dolláros bevételt ért el. A színész a brit GQ videóinterjújában beszélt arról, hogy nem érez megbánást a döntése miatt, és úgy véli, hogy a stúdió döntött helyette, nem pedig a rendező.

Crowe szerint Peter Jackson nem mutatott nagy lelkesedést a telefonbeszélgetésük során, ami arra utalt, hogy a rendező valójában más színészt szeretett volna a szerepre. "Úgy éreztem, hogy a stúdió döntött így, és nem a filmrendező. Peter Jacksonnal telefonon beszéltem, és semmi olyat nem mondott, amiket a rendezők mondanak neked, ha tényleg nem illessz egy projektbe" – idézte fel Crowe a beszélgetést.

Crowe hozzátette, hogy a közös új-zélandi származásuk miatt volt egyfajta árnyalat a beszélgetésükben, amit mások nem érthettek volna meg. "Egy helyről származunk. Tehát van egy árnyalat abban a beszélgetésben, amit mások nem hallhatnak – mindketten új-zélandiak vagyunk – a maga módján anélkül, hogy bármi negatívat mondana, hogy más terve van. Szóval ennyiben hagytam a dolgot" – magyarázta a színész.

Peter Jackson végül Viggo Mortensent választotta az ikonikus Aragorn szerepére. A rendező most újra Középföldére tér vissza, mint A Gyűrűk Ura: A vadászat Gollamra című új film producere, amelyet Andy Serkis fog rendezni, és 2026-ban kerül a mozikba. Mortensen nyitott arra, hogy ismét eljátssza Aragorn karakterét, de csak ha a történet és a karakter megköveteli. "Nem tudom pontosan, mi a történet, nem hallottam. Szeretem játszani ezt a karaktert. Sokat tanultam a karakter eljátszásában. nagyon élveztem. Csak akkor tenném, ha a mostani korom hiteles lenne, és így tovább. És csak akkor csinálnám, ha megfelelnék a karakternek. Hülyeség lenne másként csinálni" – nyilatkozta Mortensen.