A Bánkitó Fesztivál teljes programja

A Bánkitó Fesztivál szervezői közzétették a teljes zenei felhozatalt, amelyet idén öt különböző színpadon élvezhetnek majd a látogatók.

A fesztivál, amely július 10. és 13. között kerül megrendezésre, a Tószínpadon fogadja a legismertebb hazai előadókat. Csütörtökön Sisi, az Analog Balaton és az Elefánt, pénteken Krúbi, míg szombaton a Bëlga és a Carson Coma biztosítja majd a fő műsorszámokat.

A Zene Háza színpadon a Csaknekedkislány a csakNEONkislány formációban lép fel, emellett Дeva, Co Lee és a Platon Karataev is itt ad koncertet. Az elektronikus zene kedvelői a KERET új helyszínén találhatnak maguknak szórakozást, míg a Gösser Teraszon napközben kezdődő és éjszakába nyúló DJ-szettekkel, valamint az Auróra Vasútállomáson megrendezett workshopokkal és a Líra irodalmi terasz beszélgetéseivel várják az érdeklődőket.

A fesztivál nem csak zenei élményeket kínál, hanem számos civil szervezet is jelen lesz, így a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a TASZ, az EJHA – emberi jogi nevelők hálózata, a Transparency International Magyarország, és a Budapest Bike Maffia is képviselteti magát. A Szájensz Szeánsz szakértők segítségével közéleti témákat jár körbe kerekasztalok és műhelymunkák formájában.