A legaranyosabb diplomaosztó: keresőkutyák ünnepelték sikeres vizsgájukat

Mind a hét labrador retriever megfelelt a követelményeknek, és a ceremónián bemutatót is tartottak számukra.

A nyár eleje a vizsgák és ballagások időszaka, ami nem csak az emberekre, hanem a négylábúakra is vonatkozik. Virginai államban egy kutyakiképző központban ünnepelték a labrador retrieverek "diplomaosztóját", ahol a kutyák családtagjai és barátaik is részt vehettek az eseményen.

A Front Royalban található akadémián június 21-én rendezett ünnepségen a 148-as osztály tagjai átvehették okleveleiket és jelvényeiket. Shawn Crawford, a vezető oktató elmondta, hogy a kutyák minden követelménynek megfeleltek és készen állnak a szolgálatra.

A beszédek alatt a végzős kutyák közül néhányan a betonpadlón hemperegtek, mások pedig csendben ültek és lihegtek, ami jól mutatja, hogy ők is éppúgy résztvevői az eseménynek, mint az emberek.

A kutyák egy 24 hetes képzési programot teljesítettek, amely során az alapvető engedelmességi készségeket sajátították el, és megtanultak különböző robbanóanyagokat, vegyületeket, keverékeket azonosítani és felkutatni. Minden kutya mellé egy különleges ügynököt rendeltek, akikkel együtt gyakorolták a keresést különböző helyszíneken, mint például iskolákban, raktárakban és járművekben. A sikeres vizsga után a kutyák elméletben képesek 19 ezer különböző robbanóanyag-keveréket felderíteni.

A diplomaosztón Tara nevű kutya és Corey Wells különleges ügynök egy bemutatót is tartottak, amely során Tara négy bőrönd közül kiszagolta, melyik tartalmaz veszélyes anyagot.

Ezek a speciálisan képzett kutyák már bevetésen is bizonyítottak, részt vettek olyan nagyszabású eseményeken, mint a Super Bowl, államfői beszédek és elnöki beiktatások. A legfontosabb feladatuk azonban a fegyveres bűncselekmények felderítése, hiszen képesek akár egy apró töltényhüvelyt is megtalálni.