Balatoni étkezési árak: Mit és mennyiért kínálnak?

A Balaton környékén készült ételár-felmérésből kiderül, hogy a nyaralóknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha a helyi büfékben és éttermekben szeretnének étkezni.

A Vakmajom Facebook-oldal által Balatonfüred környékén készített felmérés szerint a parti büfék és éttermek árai jelentősen eltérhetnek, így a nyaralóknak érdemes felkészülniük a magasabb árakra. Egy tihanyi parti büfében például a rántott csirkemell hasábburgonyával 3990 forintba kerül, míg egy adag bolognai sertésborda is ugyanennyiért kapható. Egy gyrost már 2290 forintért megvásárolhatunk, de a hekk árát már 1 dkg-ra lebontva, 89 forintos egységáron tüntetik fel, ami egy 30 dekás darab esetében 2670 forintot jelent, köret nélkül.

A Zelna étteremben a kovászos uborkát rántva, főételként is kínálják, ami a menü legolcsóbb eleme, 3250 forintért kapható. A legdrágább fogás itt a marhapofa, krumplipürével, 7950 forintért, de egy hideg eperkrémleves is 3850 forintba kerül.

Egy másik füredi étteremben a hekk kovászos uborkával 3900 forint, egy hot-dog 2200, míg egy hamburger 2600 forint az ebédmenü részeként. Tihanyban egy fesztiválon a Creative Kitchen food truckjából kapható sajtburger hasábburgonyával 5990 forintba kerül, míg a fish & chips 4990 forintért kínált.

A füredi jachtklubban a húsételek még drágábbak, a legolcsóbb étel is 5890 forint, a legdrágább pedig a bélszínsteak, amely kétféle változatban kapható, mindkettő 14900 forintért.