Stuttgart, a magyar válogatott következő állomása

Stuttgart pezsgő városként tárul elénk, ahol a magyar labdarúgó-válogatott következő Európa-bajnoki mérkőzéseit játssza. A városban a közlekedés kiváló, a Porsche múzeum pedig kihagyhatatlan élményt nyújt.

Stuttgartban a magyar labdarúgó-válogatott következő két Európa-bajnoki mérkőzését játssza, és a város már az első 24 órában felújításokkal és gigaberuházásokkal teli, élettel teli helyként mutatkozik be. A helyi tömegközlekedés kipróbálása mellett a Porsche múzeum is különleges élményt nyújt, amely nem csak az autórajongóknak érdemes felkeresni.

Stuttgartot a központi pályaudvar átépítése és a város alatt áthaladó csomóponti állomás kialakítása jellemzi, amely a Stuttgart 21 projekt részeként valósul meg. A város tömegközlekedése hatékony, az U-jelzésű könnyűvasút pedig a metró és a villamos keverékeként írható le, amely 1985 óta működik és tizenöt állandó vonallal rendelkezik.

A városban a közlekedés mellett a kikapcsolódásra is számos lehetőség kínálkozik. A Mercedes és a Porsche múzeumok mellett a TV-toronyból nyíló kilátás vagy a Marktplatznál található műfüves kispálya is érdekes program lehet. A helyi konyha húsos sós süteményei és a környező borvidék italai is különleges ízeket kínálnak, bár Németországban a minőségi sörök is népszerűek.

A magyar válogatott Európa-bajnoki szereplése során eddig egy meccset játszott, amelyen Svájc ellen 3-1-es vereséget szenvedett. A következő mérkőzéseket Stuttgartban és Frankfurtban játssza, ahol a csoportkör további találkozói kerülnek megrendezésre.

Európa-bajnokság 2024, csoportkör, 1. forduló:

Magyarország–Svájc 1–3 (0–2)

Köln, RheinEnergieStadion. 47 000 néző. V: Vincic (szlovén)

Magyarország: Gulácsi – Lang (Bolla, a szünetben), Orbán, Szalai A. (Dárdai M., 79.) – Fiola, Schäfer, Nagy Á. (Kleinheisler, 67.), Kerkez (Ádám, 79.) – Sallai, Szoboszlai – Varga B. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Svájc: Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer (Stergiou, 68.), Xhaka, Freuler (Sierro, 86.), Ndoye (Rieder, 86.) – Aebischer, Vargas (Embolo, 74.) – Duah (Amdouni, 68.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin

Gólszerző: Varga B. (66.), ill. Duah (12.), Aebischer (45.), Embolo (93.)

A csoport pénteki meccsén

Németország–Skócia 5–1

A csoport állása: 1. Németország 3 pont (5–1), 2. Svájc 3 (3–1), 3. Magyarország 0 (1–3), 4. Skócia 0 (1–5)

A további program

2. forduló

  • június 19., Köln: Skócia–Svájc
  • június 19., Stuttgart: Németország–Magyarország

3. forduló

  • június 23., Frankfurt: Svájc–Németország
  • június 23., Stuttgart: Skócia–Magyarország