A Coldplay októberben hozza az új albumot

A Coldplay bejelentette, hogy októberben érkezik a legújabb albumuk, a Moon Music, melyen ismét együtt dolgoznak a híres svéd producerrel, Max Martinnal. A budapesti rajongók már vasárnap belehallgathattak az új dalba a Puskás Arénában.

A brit zenekar vasárnapi koncertjén, a Puskás Arénában mutatta be először az új albumról származó feelslikeimfallinginlove című dalát. A szám június 21-én lesz elérhető a digitális platformokon, és ez lesz az első ízelítő a Moon Music című nagylemezükből, amely október 4-én jelenik meg az Atlantic kiadó gondozásában.

A Music of the Spheres című, 2021-es albumuk után a Coldplay ismét Max Martinnal dolgozik együtt, aki olyan előadókkal készített már sikeres dalokat, mint Taylor Swift, Katy Perry, The Weeknd, Ariana Grande és Britney Spears.

A Moon Music album egy másik érdekessége, hogy a Coldplay, amely elkötelezett a fenntarthatóbb koncertezés és turnézás mellett, a lemez fizikai példányait 100 százalékban újrahasznosított műanyagpalackokból készült hanglemezen fogja kiadni. Az album minden egyes bakelit (vinyl) példányát kilenc műanyag palackból készült lemezre préselik, amelyeket fogyasztói hulladékból nyertek vissza. A zenekar szerint ez 85 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, és több mint 25 tonna új műanyag előállítását akadályozza meg.

Az együttes élen jár a rockzene fenntarthatóbbá tételében. A 2021-ben indult, jelenleg is tartó Music Of The Spheres világkörüli turnéjukat többek között napenergiával működő lámpák és fenntartható repülőgép-üzemanyag használatával igyekeznek fenntarthatóbbá tenni, ennek eredményeképpen 59 százalékkal csökkent a szén-dioxid-kibocsátásuk az előző turnéjukhoz képest.

A brit zenekar három koncertet is ad a Puskás Arénában, a vasárnapi után még kedden és szerdán is megtöltik Chris Martinék a stadiont. A Coldplay 2024. június 16-án a Puskás Arénában adta az első koncertjét az idei európai turnéjuk során, és a nagy érdeklődésre való tekintettel rögtön három fellépést is bejelentettek, így június 17-én és június 18-án is láthatják őket a rajongóik.

A zenekar semmit sem apróz el, így nagy hangsúlyt fektetnek minden egyes alkalommal a vizuálra, színpadképre, hangosításra és természetesen a hangulatra. A 2024-es tematika az űr, így bolygó formájú labdákat zúdítottak a közönség soraiba, akik vígan dobálták arrébb őket a fergeteges buli alatt. Mindemellett karpereceket is osztottak a koncert előtt a rajongóknak, amelyek minden dalnál más színben és ütemben világítottak, ezzel még epikusabbá téve az élményt.

A haza sztárok is ellátogattak a tripla koncert első napjára. Frohner Fecó a tömegben ordította a dalok szövegeit, és elmondása szerint élete legjobb fellépésén járt. Balogh Szimi egy álma vált valóra azzal, hogy eljuthatott a koncertre, és Chris Martin pozitív energiáit dicsérte. Vastag Csaba és felesége, Evelin, valamint Vasvári Vivien és férje is rendkívül jól érezték magukat, erről árulkodnak közösségi média bejegyzéseik. Gesztesi Károly lánya, Panka szintén a koncerten volt, és a közönség által kialakított szívet örökítette meg a világítós karperecek segítségével.