Gubik Petra és az X-Faktor emlékei

Gubik Petra, aki mára a magyar zenés színpadok egyik meghatározó alakjává vált, visszatekintett az X-Faktorban töltött időszakára, amely jelentős fordulópontot jelentett pályafutásában.

A 34 éves énekes-színésznő az X-Faktor harmadik évadában tűnt fel először, mint a Like nevű lánybanda tagja, Nagy Feró mentorálásával. A műsorban Geszti Péter, Malek Miklós, Keresztes Ildikó és Nagy Feró állították össze a háromtagú formációt, amely a hetedik helyen végzett az élő show-kban. A csapat többi tagja Barnicskó Valéria és Molnár Szulita volt, akik később, 2013-ban úgy döntöttek, hogy külön utakon folytatják tovább, mivel úgy érezték, egyénileg sikeresebbek lehetnek. Valéria a Sonar Bistro zenekar énekesnőjeként, Szulita pedig gitáros énekesként folytatta karrierjét, míg Gubik Petra más területen kereste a sikert.

Petra a story.hu-nak mesélt az X-Faktorban szerzett tapasztalatairól, és arról, hogy már akkoriban is a Békéscsabai Jókai Színházban játszott. Az énekes-színésznő számára az X-Faktor lehetőséget biztosított arra, hogy betekintsen a show-biznisz világába, de hamar rájött, hogy igazi szenvedélye a színészet. Az X-Faktorban töltött időszakot tapasztalatszerzésnek tekinti, és úgy érzi, hogy a Jóisten más utat szánt neki.

Gubik Petra azóta elnyerte a Sztárban Sztár leszek! című műsor győztesének járó elismerést, és idén átvehette a legjobb női előadónak járó Petőfi Zenei Díjat is, ezzel megerősítve, hogy helyesen döntött, amikor a saját útját járta.