Meghibásodott egy vidámparki játék Oregonban

Oregonban, egy vidámparkban meghibásodott egy játék, és huszonnyolc ember rekedt a magasban fejjel lefelé. A helyszínre érkező tűzoltók pár percen belül sikeresen kiszabadították őket.

Az eset a portlandi Oaks Vidámparkban történt, ahol az AtmosFEAR nevű hullámvasút váratlanul leállt. A rajta ülő vendégek körülbelül 30 méter magasan lógtak fejjel lefelé, amikor a szerkezet megállt. Egyiküket megfigyelés céljából kórházba kellett szállítani, de szerencsére senki sem sérült meg a kellemetlen incidensben.

A játék 2021 óta üzemel zavartalanul, és eddig nem voltak vele problémák. A tűzoltók a portlandi Oaks Vidámpark mérnökeivel együttműködve kézzel eresztették le a hullámvasutat, és a személyzet fel volt készülve arra is, hogy szükség esetén kötéllel hajtsák végre a mentést. A karbantartók a mentés után azonnal üzembe is tudták helyezni a játékot, azonban a mostani baleset után a vizsgálat lezártáig nem indítják újra az AtmosFEAR-t.

A vidámpark vezetősége bejelentette, hogy alapos vizsgálatot fognak végezni a gyártóval együttműködve, és állami ellenőröket is fogadnak a meghibásodás okának kiderítésére.

Az eset kapcsán a park kiemelte, hogy hálásak a segítségnyújtóknak és a személyzetnek a gyors és hatékony intézkedésért, valamint a park többi vendégének, akik az utasításoknak megfelelően gyorsan elhagyták a területet, így segítve a mentési munkálatokat.

A Sky News beszámolója szerint a helyszínen tartózkodók közül senkit sem sikerült megszólaltatniuk, de azok, akik szemtanúi voltak a történteknek, mélyen megdöbbentek. Chris Ryan, aki feleségével éppen a parkban ünnepelte a születésnapját, elmondta, hogy éppen fel akartak szállni a játékra, amikor az elakadt, és hallotta, hogy az előtte állók közül többen is kiabálták: „Ó, Istenem, fejjel lefelé lógnak”. Egy másik szemtanú szerint annyira ijesztő volt a helyzet, hogy ők inkább arrébb sétáltak. A park személyzete azonnal hívta a mentőszolgálatot, amely 25 perccel később érkezett meg a helyszínre. Az incidens miatt a parkot be kellett zárni, és a vendégeket a hangosbemondón keresztül tájékoztatták az eseményről.