Magyar Péter balhéba keveredett egy szórakozóhelyen

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és de facto vezetője péntek hajnalban dulakodásba keveredett egy népszerű belvárosi szórakozóhelyen, az Ötkertben, ahol a biztonsági őrök kivezették.

A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter egy szórakozóhelyen mulatott fiatalokkal, amikor a buli egy komoly balhéba torkollott. Az Index szerint a politikus összeszólalkozott egy másik férfival, majd dulakodni kezdtek, amit követően a biztonságiak közbeléptek. A 444 információi szerint Magyar Péter egy férfi által készített videó miatt veszítette el a türelmét, és a telefon elvétele után fizikai fenyegetés lett a következménye. A Ripost szerint a politikus nagy mennyiségű szeszesital elfogyasztása után órákon át folyamatosan agresszíven, garázda módon viselkedett, nőket zaklatott és belekötött azokba is, akik telefonnal próbálták rögzíteni botrányos viselkedését.

Az Indexnek nyilatkozó szemtanúk szerint Magyar Péter indulatosan viselkedett, és a biztonságiaknak is nehezen engedelmeskedett, végül a nyakánál fogva vezették ki. A 444 által idézett Magyar Péter Facebook-bejegyzése szerint a politikus szerint egy "fideszes, fizetett provokátor" trágárságokat kiabált felé, és a családját is megsértette, ezért vette el a telefonját.

Az esetről több videó is készült, amelyeket az Index is megvizsgált. Egy másik szemtanú a lapnak azt mondta, hogy a szórakozóhely előtt is folytatódott a balhé, Magyar Péter kiabálta, hogy "Ez fenn lesz a neten", és a biztonságiakkal is dulakodott. A Media1 szerint Magyar Péter posztolt is az esetről a Facebookon, de a bejegyzés hamar eltávolításra került.

A rendőrség eljárást indított az ügyben, és mind a Tisza Párt, mind a BRFK kérdéseket kapott az esettel kapcsolatban, válaszaikat még várják. A 444 is megkereste a rendőrséget, hogy a telefon elvétele vagy a dulakodás miatt indult-e eljárás, és arról beszámolnak majd, amint választ kapnak. A Telex kérdésére a rendőrség azt írta, garázdaság és rongálás gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Magyar Péter szerint „amit a kormánypropaganda állít az esetről, abból egy szó sem igaz, sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek”. Ezt állítása szerint videófelvételek is igazolják. „Lelkileg borzasztó megterhelő heteken vagyok túl. Ember vagyok, hibáztam. Mindenkitől elnézést kérek, akit a történtekkel megbántottam” – zárta sorait. A történtekkel kapcsolatban a BRFK azt válaszolta, hogy "A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A szükséges eljárási cselekmények folyamatban vannak, bővebb tájékoztatást a későbbiekben tudunk adni".

Magyar Péter a Facebook-oldalán ismét reagált az eseményekre, azt állítva, hogy egy "fideszes, fizetett provokátor" tette tönkre az estéjüket, aki már korábban is követte őket, és célja volt, hogy csapdába csalja őt. A politikus szerint a provokátor a fiatalok arcába kamerázott és trágárságokat kiabált, aminek következtében kialakult a konfliktus. Magyar Péter azt is hozzátette, hogy több mint 30 percig követették az utcán, és fiatal egyetemisták segítettek megakadályozni, hogy nagyobb baj történjen. Az elmúlt hónapokban a politikus szerint a propaganda és provokátorok hada igyekezett tönkretenni a kapcsolatát barátaival, szeretteivel, volt feleségével és gyerekeivel is. Magyar Péter hangsúlyozta, hogy minden olyan sajtóorgánummal szemben eljárást indít, akik a tényeket szándékosan elferdítik.

Az Index által megszólaltatott Kollár Steve, világbajnok táncos, ingatlanfejlesztő és autókereskedő, aki szintén jelen volt az eseményeken, elmondta, hogy futólag ismeri Magyar Pétert, és csak röviden beszélgettek a szórakozóhelyen. Kollár szerint a dulakodás olyan gyorsan történt, hogy nem tudta felmérni a helyzetet, és nem látott sokat a történtekből. Magyar Péter korábban egy törölt Facebook-bejegyzésében Kollár Steve-et is megemlítette, de a bejegyzés tartalmát már nem lehetett megtalálni.