Második lakást szereztek rászoruló fiataloknak az influenszertüntetés szervezői

Az influenszertüntetés szervezői bejelentették, hogy már a második lakást is megvásárolták rászoruló fiatalok számára a Hősök terén összegyűjtött adományokból. Osváth Zsolt tartalomgyártó egy Instagram-sztoriban számolt be az eredményről, hangsúlyozva, hogy a munkájuk ezzel még nem ért véget.

A kegyelmi botrány utáni időszakban indított adománygyűjtés eredeti célja egy egykori bántalmazott, hajléktalanként élő fiatal életének a megsegítése volt, a lakhatásának biztosítása érdekében. A kezdeményezésre váratlanul nagy összeg gyűlt össze: a tervezett 25 millió forint helyett több mint 219 millió forintot sikerült összegyűjteniük a szervezőknek, 23 ezer adakozó felajánlásával.

A Hősök terén február 16-án szervezett tüntetésen a pedofília és a gyermekbántalmazás ellen emelték fel a hangjukat a tartalomgyártók. A demonstráció után indított közös adománygyűjtés során az "Odakint most szörnyek járnak" megmozdulás szervezői az Utcáról Lakásba Egyesülettel karöltve hirdették meg a kezdeményezést.

Osváth Zsolt Instagram-sztoriban osztotta meg a hírt, hogy már a második lakásban tartózkodik, amit az Utcáról Lakásba Egyesület vásárolt meg az adományokból. Azonban a lakás pontos helyét és a kedvezményezettek nevét nem árulta el, az ő védelmük érdekében. Osváth hangsúlyozta, hogy bár már több fiatalnak sikerült segíteniük, a tevékenységük ezzel még nem ér véget, és hamarosan részletesen beszámolnak az újabb mérföldkőről.

A szervezők által létrehozott Bántottak nevű Instagram-oldal célja, hogy olyan áldozatoknak nyújtson segítséget, akiket gyerekként molesztáltak. A lakásvásárlások mellett a befolyt összegből egy átfogó programot is indítanak a rászorulók támogatására, amely a gyűjtés minden várakozást felülmúló sikere által vált lehetővé. Az Utcáról Lakásba Egyesület úgy döntött, hogy az eredeti célkitűzéssel szemben összesen 11 fiatal életkezdését szeretnék az év során biztosítani. A program részeként 4 vagy 5 lakást vásárolnak, szociális munkát és egyéni támogatást biztosítanak, valamint sürgős segítséget nyújtanak a krízishelyzetben lévő fiataloknak.