Trump találkozott Zelenszkijjel, és gyors békét ígért

Donald Trump volt amerikai elnök találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel a New York-i Trump Towerben, és megígérte, hogy gyorsan véget vet a háborúnak.

Donald Trump pénteken találkozott Volodimir Zelenszkijjel a New York-i Trump Towerben, és kijelentette, hogy együttműködne Ukrajnával és Oroszországgal a háború befejezése érdekében. Trump hangsúlyozta, hogy jó kapcsolata van mind Zelenszkijjel, mind Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és úgy véli, hogy ha győz, gyorsan megoldja a konfliktust.

Zelenszkij reményét fejezte ki, hogy Trumpnak vele jobbak a kapcsolatai, mint Putyinnal, és hangsúlyozta, hogy Ukrajnának erős amerikai támogatásra van szüksége a folytatódó háborúhoz. Mindketten egyetértettek abban, hogy az ukrajnai háborút meg kell állítani.

A találkozó után Trump és Zelenszkij a Fox műsorában is megjelentek, ahol Trump elmondta, hogy "mindenki számára tisztességes alkut" szeretne kötni a háború befejezése érdekében, bár nem részletezte, hogy ez hogyan nézne ki. Zelenszkij szerint mindent meg kell tenni, hogy nyomást gyakoroljanak Putyinra a háború lezárása érdekében, és igazságos békét szeretne látni.

Trump nyitott egy újabb találkozóra, és Zelenszkij meghívta Ukrajnába, amire Trump pozitívan reagált. Trump megígérte Zelenszkijnek, hogy ellátogat majd Ukrajnába.

A találkozó körülbelül egy órán át tartott, és Trump szerint "sokat tanult" a beszélgetésből. Zelenszkij közel egy hete tartózkodik az Egyesült Államokban, de csak csütörtökön este lett nyilvánvaló, hogy Trump is találkozni fog vele. A Republikánus Pártból többen nem voltak túl jó véleménnyel az ukrán elnök amerikai látogatásáról.

A találkozó után Trump saját közösségi felületén, a Truth Social-ön is megnyilatkozott:

> Most volt egy nagyszerű találkozóm Zelenszkij ukrán elnökkel. Ha engem választanak meg elnöknek, az Oroszország és Ukrajna közötti háború gyorsan véget ér. Ha nem, akkor ez a háború soha nem ér véget, és fokozatosan a III. VILÁGHÁBORÚBA torkollik. Harris elvtárs SOHA nem lesz képes befejezni a háborút, és nem is volt képes. Semmi sem fog változni, kivéve, hogy a HALÁL ÉS A PUSZTÍTÁS csak még rosszabb lesz!

Trump szerint, ha ő győz, akkor egy nagyon tisztességes és gyors megállapodást kötnek, és véget vetnek a háborúnak, amit Putyin is támogatna.