Ketten meghaltak meggyszedés közben Ráckevén

Ketten vesztették életüket és további három személy megsérült egy ráckevei gyümölcsösben, amikor egy munkagép hozzáért a magasfeszültségű vezetékhez meggyszedés közben.

A tragikus esemény 2024. június 14-én, pénteken történt, amikor a gyümölcsösben dolgozó munkások egy rázógépet használtak a meggy betakarításához. Az RTL információi szerint a meggyszedő gép meghibásodása után egy másik gépet hoztak, amely más technológiával működött.

A baleset délután 13 óra körül következett be. Egy 44 és egy 47 éves férfi a helyszínen életét vesztette, míg két nőt súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba, és egy könnyebb sérüléseket szenvedett férfit a helyszínen látták el.

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, de tudott, hogy a munkagép valamilyen okból beleakadt a fent futó magasfeszültségű vezetékbe. Ennek következtében a gép hátulján álló gazda, aki éppen a meggyet rázta le, azonnal meghalt. A traktor vezetője is halálos áramütést szenvedett, amikor megpróbált megállni és kinyitotta a jármű ajtaját.

A helyszínen életét vesztett gazda, Bécsi Balázs, egyben helyi önkormányzati képviselő is volt, aki 2020-ban került be a helyi képviselőtestületbe és a Fidesz tagja volt. Az elmúlt években a Jogi, Közbiztonsági és Mezőgazdasági Bizottság munkáját segítette, egyben a közbiztonsági tanácsnoki feladatokat is ellátta. „Kiegyensúlyozott, véleményéért határozottan kiálló embernek ismertük meg, aki számos szakkérdésben segítette a testület tájékozódását. Bécsi Balázst a város saját halottjának tekinti” – emlékeznek meg róla a Facebook-oldalukon. A polgármester szerint nagyon megrendültek, így nyilatkozni sem kívánt, de elmondta, hogy egy a véleményéért kiálló, határozott fiatalembert veszítettek el. Képviselőtársa szerint is mindig segítette a munkájukat.

A rendőrség jelenleg foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt folytat nyomozást.