Grayson Murray, a tehetséges golfjátékos 30 éves korában elhunyt

A kétszeres PGA Tour-győztes, Grayson Murray 30 évesen váratlanul elhunyt, csupán egy nappal azután, hogy visszalépett a Charles Schwab Cup Challenge nevű golftornától. Murray szülei szerint az ismert sportoló öngyilkos lett.

Murray halálának körülményei egyelőre ismeretlenek voltak, de a családja által kiadott közlemény szerint sok kérdésük van, melyekre már nem kaphatnak választ. A fiatal sportoló, aki korábban alkohol- és mentális problémákkal küzdött, az idei évben megnyerte a Sony Open-t, ami jelentős visszatérést jelentett számára. Az Egyesült Államok egyik legtehetségesebb golfjátékosaként tartották számon, aki három egymást követő évben diadalmaskodott a San Diegó-i junior világbajnokságon, és ezzel kiérdemelte az Arnold Palmer-ösztöndíjat.

Az észak-karolinai születésű Murray három különböző főiskolán tanult, legutóbb az Arizona State Egyetemen. Nyilatkozata szerint januárban már nyolc hónapja nem fogyasztott alkoholt, és tervei között szerepelt a családalapítás, valamint a kereszténység felvétele, miután eljegyezte barátnőjét. Az év elején úgy érezte, még számos siker vár rá a golfpályákon.

Murray korábban bevallotta, hogy újoncként a versenyhétvégéken gyakran ivott, mert úgy érezte, tehetsége miatt legyőzhetetlen. A közösségi médiában gyakran kritizálta társait, amiért sok ellenséget szerzett magának, de később belátta, hogy ez hibás magatartás volt, és ígéretet tett a változásra.

A PGA Tour hivatalos Twitter-oldalán fejezte ki megdöbbenését és szomorúságát Murray halála kapcsán. A család és a közeli barátok szeretete mellett a sportoló elvesztése a versenytársakat is megrendítette.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.