Orosz tankok a Hősök terén: Forgatás Budapesten

Budapest szívében, a Hősök terén orosz tankok jelentek meg, de szerencsére csak egy filmforgatás részeként. Ryan Reynolds legújabb filmje, a Mayday itt készül, amely a hidegháború idején játszódik.

A Hősök terén felbukkanó harckocsik látványa megdöbbentette a járókelőket, ám hamar kiderült, hogy a város egyik legkedveltebb pontján zajló esemény csupán egy filmforgatás része. A forgatás március óta tart, és a Hősök terén ezen a hétvégén veszik fel a jeleneteket. Ryan Reynolds a Mayday című filmben Troy "Apache" Brennan karakterét alakítja, aki egy szovjet légtér feletti megfigyelési küldetésben vesz részt.

A produkcióhoz több katonai járművet, köztük több tankot is bevetettek, amelyek miatt a rendőrség lezárta a környéket. A budapestiek korábban már találkozhattak hasonló látvánnyal, amikor egy hatalmas rakéta szállítását rögzítették és tették közzé TikTokon, ami gyorsan virálissá vált a magyar felhasználók körében. Sokan valódi hadi helyzet kialakulásától tartottak, miután meglátták a videót.

A MayDay című film másik főszereplője Kenneth Branagh brit színész, az egyik rendezője Jonathan Goldstein, a másik pedig John Francis Daley, akit a magyar nézők többek között a Dr. Csont című sorozat pszichiátereként, Dr. Lance Sweetsként ismerhetnek. A film előkészületei március óta zajlanak, és a stáb már dolgozott Montrealban és San Diegóban is, a magyarországi munka a forgatás utolsó szakaszát jelenti. Ryan Reynolds feleségével, Blake Lively-vel és három gyerekükkel érkezett a magyar fővárosba, ahol előreláthatólag egy hónapig maradnak.