Delírium tremens: A világ egyik legjobb söre

Új ízeket keresőknek ajánljuk a Delírium tremenst, mely nem csak nevével, hanem ízével is figyelemre méltó. A sör 8.5%-os alkoholtartalmú, ami jóval magasabb a megszokott 4.5%-nál, és az 1998-as chicagói "World Beer Championships"-en elnyerte a "Világ legjobb söre" címet.

A Delírium tremens egy gyümölcsös illatú, lágy kortyú, fűszeres felhangokkal rendelkező sör, melynek édeskés-malátás íze mellett egy férfias, jóízű kesernye is érezhető. A sör erőssége nem csak az alkoholtartalmában rejlik, hanem ízében is, amelynek köszönhetően széles spektrumú gasztroitalnak számít, így nagy bélszínek és kék sajtok kísérőjeként is kiválóan megállja a helyét.

A termék neve, a delírium tremens, egy súlyos alkoholmegvonási tünetegyüttesre utal, amely az alkoholfüggőség végső stádiumában jelentkezik. A betegség tünetei között szerepel a remegés, a szorongás, a látomások, és akár halálos kimenetelű is lehet. A sör neve ezzel a jelenséggel játékot űzve figyelmeztet a mértéktelen fogyasztás veszélyeire.

A Delirium tremens egy fűszerezett belga világos ale, amelyet a Huyghe Sörfőzde készít Melle városában, Kelet-Flandriában, már 1654 óta. A sör 96 pontot ért el, és 1450 forintért kapható. Az ajánlott irodalom Hajnóczy Péter "A halál kilovagolt Perzsiából" című műve, amely az író gyógyíthatatlan alkoholizmusáról szóló kendőzetlen beszámolója.