J.K. Rowling és Alan Rickman titkos beszélgetése a Harry Potter sorozatról

J.K. Rowling egy podcast adásban mesélte el, hogyan árulta el Alan Rickmannek, a Harry Potter-filmek Perselus Pitonját alakító színésznek, karaktere titkát még az utolsó rész megjelenése előtt.

J.K. Rowling korábban már beszélt arról, hogy a Harry Potter-könyvek írásakor csak egyetlen ember ismerte Piton karakterének végkifejletét az utolsó kötet megjelenése előtt: Alan Rickman. Az IGN szerint ez a tény különleges kapcsolatot teremtett a szerző és a színész között.

Piton, a Mardekár házvezetője és a bájitaltan tanár, aki hét kötetnyi rejtélyes szándékkal bírt, a sorozat egyik meghatározó alakja volt. Rickman híres volt arról, hogy mennyire odaadóan és figyelmesen formálta meg a karaktert, ami annyira meggyőző volt, hogy a fiatalabb színészek bevallották, féltek tőle a forgatások alatt.

Rowling a podcastban részletezte, hogy Rickman felhívta őt, mert úgy érezte, hogy "vékony jégen táncol", és tudnia kell, mi áll Piton karaktere mögött. A szerző ekkor fedte fel előtte, hogy Piton valójában szerelmes volt Harry anyjába, és bár kettős ügynökként cselekedett, sosem tudta leküzdeni az ellenszenvét Harry iránt, aki az ősellenségére, James Potterre hasonlított.

Ez a beszélgetés lehetővé tette Rickman számára, hogy mélyebb rétegeket adjon Piton karakterének, és így a nézők számára is érthetőbbé váljon a színész által megformált komplex személyiség. Rowling visszaemlékezése szerint ez a titok már a filmek forgatása során is Rickman tudomására jutott, jóval azelőtt, hogy a nagyközönség számára kiderült volna a karakter valódi története.