Borízű Live: Ernyey Béla irizáló Ferrarija és a mátészalkai közvilágítás

A Borízű Live legújabb epizódja már a hajnali órákban elérhetővé vált a 444 előfizetői számára, melyben Ernyey Béla extrém életétől kezdve a mátészalkai közvilágításig számos izgalmas témát érintenek.

Az előfizetők – de kizárólag a Belső Kör és a Közösség csomagok tulajdonosai – már szombat hajnalban hozzáférhetnek a műsor teljes verziójához, mely a kedden publikált, ingyenesen meghallgatható változathoz képest tíz perccel hosszabb. A Gödör Klub közönségét követően most a rádióhallgatók is élvezhetik a költséghatékonyan előadott műsort.

Az epizód tartalmazza Uj Péter bevezetőjét és Bede Márton disclaimereit, valamint egy találkozást a második ál-Soltész Rezsővel. Ernyey Béla extrém életéről a First Class magazinban is hallhatunk, továbbá a Winkler–Gulyás-trió tévedéseiről és a költségvetési kérdésekről is esik szó.

A műsorban szóba kerülnek híres mátészalkaiak, a város közvilágításának kezdetei és a Szopláki-ördöglyuk is. Megismerhetjük Edelényt, a bukolikus Dakar-szegénységet, az edelényi L'Huillier–Coburg-kastélyt, valamint a Bárány éttermet és a Horgonyzóban kapható malackörömkrokettet.

Az Észak-Alföld új etnikumairól, a kunmadarasi gyorsulási versenyről, a hollandok magyarországi jelenlétéről, Ladányi János egy új Trianonról szóló elmélkedéséről, Szelényi Iván Csenyétén tett látogatásáról, Gattyán György és a cigány szavazatokról is ejtenek szót. Olaszliszkán még mindig hiányzik a járda, Szabolcsban indiai étterem nyílt, Debrecenben pedig burkát viselnek a játszótéren.

A francia bulik és magyar bankszékházak tűsarkú- és nyakkendőviselési szokásaitól kezdve Dick Gently holisztikus nyomozóirodáján át a tehenek kólafogyasztásáig számos érdekességet tárgyalnak. Winkler Róbert macskájának új hobbijairól, a sanghaji Volkswagen-gyárról és a szürkezónás piacról szóló TBG–Ács-videóról is beszámolnak. A műsor végén hallgatói kérdésekre is válaszolnak.