„Nem vagyok szörnyeteg” – nyilatkozott a nő, aki egy halottat tolt be a bankba

Egy interneten terjedő felvétel kapcsán került a figyelem középpontjába Erika de Souza, aki egy halott férfit próbált bejuttatni egy brazil bankba, hogy hitelt vegyen fel a nevében. A nő azt állítja, hogy a hitelfelvétel az akkor még élő nagybátyja ötlete volt.

Erika de Souza, aki a 68 éves Paulo Roberto Braga unokahúgának mondja magát, 16 napot töltött letartóztatásban, miután egy halott férfit tolt be kerekesszéken egy bankba, hogy hitelt vegyen fel a nevében. A múlt héten szabadlábra helyezték, és jelenleg holttest meggyalázásával és csalás útján megkísérelt lopással vádolják, de a rendőrség az emberölés gyanúját is vizsgálja.

De Souza könnyek között nyilatkozott a Mirror szerint, hogy a letartóztatás alatt eltöltött napok szörnyűek voltak, és tagadja, hogy tudott volna nagybátyja haláláról. Azt állítja, hogy csak a bankba érkező mentősök megerősítése után döbbent rá, hogy Braga meghalt.

A Fantastico című brazil tévéműsorban beszélt arról is, hogy nem emlékszik pontosan arra a délutánra, mert kezelés alatt áll, és aznap több altatót szedett be a szokásosnál. Hozzátette, hogy a nagybátyja ötlete volt a bankba menni, annak ellenére, hogy nemrég tüdőgyulladás miatt volt kórházban, és a hitelt közös otthonuk felújításának finanszírozására akarta felvenni.

De Souza azt is elmondta, hogy nem volt szüksége a pénzre, mivel a nagybátyja soha nem rendelkezett fix jövedelemmel, és a család mindig is segítette őket.

Az ügyészség azonban úgy véli, hogy de Souza tudta, hogy Braga halott, és a bankban azt próbálta elhitetni, hogy csak alszik. A rendőrfőnök szerint nem hihető, amit a nő állít, erre utalnak a hullafoltok is.

A bíró óvadék ellenében engedte szabadlábra de Souzát, mivel úgy ítélte meg, hogy nincs veszély a közrendre, a nő mentális állapota egyre rosszabb, és a sajátos nevelési igényű kislányáról is gondoskodnia kell. A börtön előtt rokonok fogadták.