Kocsis Máté szerint az EU nem garantálja a békét és a jólétet

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint az Európai Unió jelenlegi vezetése nem képes garantálni a békét és a jólétet, amelyek az unió alapítói által ígért értékek voltak. A politikus a Kossuth rádióban beszélt erről, és kitért a Robert Fico elleni merényletre is.

Kocsis Máté úgy véli, hogy az európai vezetésben változásra van szükség, mivel az unió nem tudja biztosítani azokat az alapvető értékeket, amelyekre létrejött: a békét és a jólétet. A Fidesz frakcióvezetője szerint az elmúlt öt év, valamint az Európai Parlament és az Európai Bizottság legutóbbi ciklusa azt mutatja, hogy az EU jelenlegi vezetése képtelen volt ezt garantálni, helyette háború és gazdasági gyengülés jellemzi a kontinenst.

A politikus említést tett arról is, hogy Robert Fico, aki a békepárti politikusok közé tartozott, ideiglenesen elveszett a politikai színtérről. Kocsis Máté szerint a szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetője egy háborúpárti, Ukrajna-párti aktivista volt, aki korábban többször is ellenezte Fico békepárti politikáját.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az Európai Unió vezetésének nagy kudarca, hogy az elmúlt években az erőszak egyre nagyobb teret nyert Európában, példaként hozva fel a terrortámadásokat, az antifák által elkövetett utcai erőszakot, a háborúkat és a merényleteket. Kocsis Máté szerint ezek a tényezők indokolják a jelenlegi európai vezetés leváltását.

Kocsis Máté döbbenetesnek nevezte, hogy Európa néhány nagy országának vezetői, mint a francia elnök vagy a svéd miniszterelnök, olyan nyilatkozatokat tettek, amelyek a nukleáris fegyverek felhasználásával kapcsolatosak. Úgy véli, a hazai baloldal is hasonló mantrákat ismétel.

A politikus szerint az Európai Parlamenti választásokon kiderül, hogy a békepárti vonal mennyire tud megerősödni, és hogy az Európai Bizottság következő tagjai között megjelenik-e nagyobb hangsúllyal a békepárti irányvonal. Kocsis Máté hozzátette, hogy az amerikai elnökválasztásnak is jelentős tétje van, mivel az meghatározhatja Európa következő éveit és a háborúhoz való viszonyát.